Απομακρυσμένος έλεγχος οχήματος από τη Ford με το Sync Connect

by Nikos Kaimakamis • On 18-11-2015 • AT 12:24 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

FordEscape-SyncConnect

Πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στην εποχή του απομακρυσμένου χειρισμού του οχήματός μας, όπως συμβαίνει με την Ford και το Sync Connect. 

To πρώτο όχημα της Ford που θα υποστηρίζει την τεχνολογία Sync Connect θα είναι το μοντέλο Escape που θα κάνει την έναρξη της εμπορικής του πορείας το 2017. Ήδη, όμως, γνωρίζουμε τις δυνατότητες του Ford Sync Connect.

Μέσα από μία εφαρμογή στο smartphone ο οδηγός θα μπορεί να ελέγχει μια σειρά από λειτουργίες του αυτοκινήτου, όπως είναι το κλείδωμα των θυρών, ο έλεγχος στοιχείων του αυτοκινήτου, όπως είναι οι πιέσεις στα λάστιχα και η στάθμη της βενζίνης στο ρεζερβουάρ. Άλλα στοιχεία είναι ο εντοπισμός της θέσης του αυτοκινήτου και η απομακρυσμένη εκκίνηση του κινητήρα.

Το σύστημα δέχεται την προγραμματισμένη εκκίνηση, μία συγκεκριμένη ώρα κάθε ημέρα, ενώ το Ford Sync Connect θα μπορεί να αναβαθμίζεται over the air, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης με το smartphone. Συνεργασία θα υπάρχει και με το σύστημα infotainment του αυτοκινήτου, το οποίο θα είναι το Sync 3 και θα προσφέρει πολλές επιλογές ψυχαγωγίας.

Μετά το Escape, το Ford Sync Connect θα είναι διαθέσιμο ως επιλογή εξοπλισμού και στα μοντέλα της οικογένειας Lincoln στις ΗΠΑ. Ουσιαστικά η Ford θα προμηθεύσει τα οχήματά της με LTE modems και φυσικά θα προσφέρει ένα πακέτο σύνδεσης στο mobile Internet, ανοίγοντας μία νέα αγορά mobile υπηρεσιών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons