Η Facebook ετοιμάζει εφαρμογή για την ανωνυμία

by Nikos Kaimakamis • On 08-10-2014 • AT 11:29 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

facebook photos profiles

Η Facebook φέρεται ότι ετοιμάζει μία κίνηση που να προστατεύει λίγο περισσότερο την ανωνυμία των χρηστών του κοινωνικού δικτύου. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φέρνουν στη δημοσιότητα οι New York Times, το Facebook θα δημιουργήσει μία νέα mobile εφαρμογή, η οποία θα επιτρέπει σε κάποιον να αλληλεπιδρά με άλλους μέσα στο κοινωνικό δίκτυο, χωρίς να είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι κάτι τέτοιο δεν θα ορίζει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο, αλλά μία νέα δυνατότητα της γνωστής υποδομής του Facebook. Υπάρχουν αναφορές που κάνουν λόγο για σύνδεση μίας τέτοιας εφαρμογής με την προσπάθεια του Facebook να παρουσιάσει εφαρμογές που ασχολούνται με την υγεία και το ευ ζην.

Από πολλούς αναλυτές εκτιμάται ότι η κίνηση υπέρ της ανωνυμίας των χρηστών στο Facebook συνδέεται με τις αντιδράσεις που είχε δημιουργήσει η απόφαση της Facebook να μην επιτρέψει σε μέλη της LGBT παγκόσμιας κοινότητας να έχουν προφίλ στο κοινωνικό δίκτυο, ως drag queens και όχι μόνο. Οι New York Times, πάντως, αναφέρουν ότι η εφαρμογή που θα επιτρέπει την ανώνυμη επικοινωνία είναι ήδη σε εξέλιξη τον τελευταίο χρόνο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons