Η Facebook εξαγοράζει την QuickFire, εταιρεία συμπίεσης βίντεο

by George Polyzos • On 12-01-2015 • AT 1:28 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

facebook news feeds

Η Facebook ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά της QuickFire Networks, μίας startup εταιρείας που ειδικεύεται στη δημιουργία λογισμικού συμπίεσης αρχείων βίντεο.

Η QuickFire εδρεύει στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών και έχει επιτύχει, σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιευτεί, τη γρήγορη μετατροπή αρχείων βίντεο σε εναλλακτικά formats ώστε να είναι σε θέση να «κατέβουν» με λιγότερο bandwidth και χωρίς απώλειες στην ποιότητα του βίντεο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, το τελευταίο διάστημα η  Facebook καταβάλλει μία προσπάθεια ώστε οι χρήστες να ανεβάζουν βίντεο απευθείας στην ομώνυμη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης και όχι να αναρτούν συνδέσμους που θα παραπέμπουν σε όλες ιστοσελίδες, όπως για παράδειγμα στο YouTube.

Η επιχείρηση «φιλοξενίας» περισσότερων αρχείων βίντεο γίνεται σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν οι χρήστες του Facebookστην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, ενώ παράλληλα δίνει στην εταιρεία περισσότερο έλεγχο σχετικά με τον τρόπο προβολής των βίντεο και την τοποθέτησή τους σε σχέση με τη διαδικτυακή διαφήμιση.

Σε όλη αυτή την αλλαγή στρατηγικής εντάσσεται και η πρόσφατη εξαγορά της QuickFire Networks, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η τεχνολογία που αυτή έχει αναπτύξει θα μπορέσει να επιταχύνει τις διαδικασίες. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, περί το ένα δισεκατομμύριο βίντεο προβάλλονται ημερησίως μέσω του Facebook, ενώ οι ενεργοί χρήστες της υπηρεσίας έχουν ανέλθει στα 1,35 δισεκατομμύρια. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ένας μέσος χρήστης του Facebookποστάρει κατά 75% περισσότερα βίντεο σε σχέση με μόλις ένα χρόνο πριν. Τέλος, το 65% των προβολών αρχείων βίντεο, σε παγκόσμια κλίμακα, γίνεται από φορητές συσκευές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons