Η Facebook ανακοίνωσε το νέο αυτόνομο VR headset Oculus Quest

by George Polyzos • On 27-09-2018 • AT 12:04 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

Η Oculus, θυγατρική της Facebook, ενέταξε στην γκάμα της μία νέα μάσκα εικονικής πραγματικότητας, το Oculus Quest το οποίο έρχεται να προστεθεί σαν ενδιάμεσο μοντέλο ανάμεσα στα Oculus Go και Oculus Rift.

Η ανακοίνωση του νέου headset, που θα είναι διαθέσιμο από την άνοιξη του 2019 στην τιμή των 399 δολαρίων (στην έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 64GB), έγινε από τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο της Facebook, Mark Zuckerberg. «Με το Oculus Quest συμπληρώνουμε την πρώτη γενιά της οικογένειας προϊόντων Oculus» ανέφερε ο Zuckerberg για να συμπληρώσει ότι το Quest συνδυάζει «τα κυριότερα χαρακτηριστικά ενός ιδανικού VR συστήματος», δηλαδή ασύρματος σχεδιασμός, χειριστήρια εικονικού ελέγχου και δυνατότητα πλήρους παρακολούθησης θέσης.

«Εάν μπορούμε να φέρουμε αυτά τα τρία χαρακτηριστικά στην ίδια συσκευή, θεωρούμε ότι αυτό είναι η θεμελίωση μίας νέας γενιάς συσκευών VR», ανέφερε ο CEO της Facebook. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το Oculus Go είναι η φορητή πρόταση της εταιρείας, ενώ το Oculus Rift απαιτεί για τη λειτουργία του σύνδεση σε υπολογιστή. Το Oculus Quest τοποθετείται στο ενδιάμεσο αφού θα προσφέρει υψηλότερες δυνατότητες από το Go αλλά χωρίς την ανάγκη καλωδίων ή κάποιου εξωτερικού αισθητήρα.

Χρησιμοποιεί τα ίδια οπτικά με το Oculus Go που αποδίδουν μέγιστη ανάλυση 1600 x 1440 pixels ανά μάτι, αλλά με την δυνατότητα προσαρμογής του φακού. Επιπλέον, όπως και το Go, το Oculus Quest διαθέτει ενσωματωμένα ηχεία, τοποθετημένα ώστε να διοχετεύουν τον ήχο κατευθείαν στο αυτί του χρήστη ενώ υπάρχει ποιοτική βελτίωση ώστε να αποδίδονται ποιοτικότερα μπάσα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος VR προϊόντων της Facebook, Hugo Barra, το Quest είναι «κατασκευασμένο για παιχνίδια» διαχωρίζοντας τη θέση του από την υπόλοιπη σειρά προϊόντων που προσανατολίζεται πρωτίστως για την αναπαραγωγή βίντεο. «Πρόκειται να επενδύσουμε σημαντικά στη νέα μας πλατφόρμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Hugo Barra σημείωσε ότι η νέα μάσκα VR μπορεί να χρησιμοποιηθεί προσφέροντας στον χρήστη μεγαλύτερο «εικονικό χώρο». Ο ίδιος περιέγραψε το εύρος σαν «arena-scale» αφού το Quest θα μπορεί να υποστηρίζει την κίνηση σε χώρο έως και περίπου 370 τ.μ. (4.000 τετραγωνικά πόδια). Τα χειριστήρια διαθέτουν τον ίδιο βασικό σχεδιασμό με τους Touch controllers του Rift αλλά με μια σειρά βελτιώσεων.

Αυτό που δεν διευκρινίστηκε είναι η ισχύς του συστήματος αν και ο Hugo Barra εξέφρασε την πεποίθηση ότι η μεταφορά παιχνιδιών από το Rift στο Quest (και αντίστροφα) θα είναι εύκολη και χωρίς προβλήματα. Χρησιμοποιεί αισθητήρες κίνησης ανάλογους του Oculus Touch και τέσσερις ευρυγώνιες κάμερες που θα προσφέρουν παρακολούθηση του χώρου επιτρέποντας την κίνηση ανάμεσα στα εικονικά αντικείμενα. Στον αρχικό κατάλογο τίτλων περιλαμβάνονται πάνω από 50 παιχνίδια που θα υποστηρίζονται από την συσκευή. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι η εμπειρία θα είναι «Rift-quality».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons