Η Ευρώπη προωθεί νομοθεσία για τη χρήση robots με τεχνητή νοημοσύνη

by Nikos Kaimakamis • On 17-02-2017 • AT 11:48 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προωθεί σχετική νομοθεσία για τη χρήση robots με τεχνητή νοημοσύνη, αλλά δεν προτίθεται να επιβάλλει φόρους για αυτή. 

Από τον Ιανουάριο είχε γίνει πρόταση από ειδική νομική επιτροπή για τη θέσπιση ορισμένων κανόνων που να αφορούν στην ανάπτυξη robots με τεχνητή νοημοσύνη, με σκοπό να καθοριστούν τα standards πάνω στα οποία θα βασίζεται η χρήση τους στην Ευρώπη. Παράλληλα, το νομικό πλαίσιο που θέλει να θεσπίσει η Κομισιόν περιλαμβάνει και την περίπτωση των ατυχημάτων από μηχανές με τεχνητή νοημοσύνη, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και τα οχήματα χωρίς οδηγό.

Στις προτάσεις της νομικής επιτροπής υπήρχε μέριμνα για την επιβολή ενός φόρου από τη χρήση robots, κάτι που δεν έγινε δεκτό από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στοιχείο που δυσαρέστησε αρκετούς πολιτικούς, αλλά ευχαρίστησε την βιομηχανία robots, όπως εκφράστηκε μέσα από τις δηλώσεις εκπροσώπων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ρομποτικής στο πρακτορείο Reuters.

To σχέδιο της νομοθεσίας για τα robots πέρασε με άνεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με 396 ψήφους υπέρ, 123 κατά και 85 αποχές. Η Κομισιόν αναμένεται να δημιουργήσει τις σχετικές οδηγίες μέσα από τα όσα περιλαμβάνει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όλα δείχνουν ότι η Ευρώπη θέλει να βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων στο πεδίο της ρομποτικής.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons