Η Ευρώπη βάζει οριστικό τέλος στα… τέλη περιαγωγής από τις 15 Ιουνίου

by Nikos Kaimakamis • On 02-02-2017 • AT 2:14 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

To ακριβό roaming, δηλαδή το κόστος για τα τέλη περιαγωγής σύντομα θα αποτελεί παρελθόν για την Ευρώπη, η οποία τα καταργεί από τα μέσα Ιουνίου. 

Τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχής γενομένης από τις 15 Ιουνίου του 2017, καταργούν τα τέλη περιαγωγής για τους πολίτες που ταξιδεύουν από το ένα κράτος στο άλλο και χρησιμοποιούν το κινητό τους για τις ανάγκες επικοινωνίας τους. Η κίνηση αυτή είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό, ένα μέρος της διαδικασίας της είχε ολοκληρωθεί, ενώ τώρα έφτασε η στιγμή της πλήρους κατάργησης του κόστους για τις υπηρεσίες roaming εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ευρωπαϊκό σχέδιο προβλέπει την μείωση των χρεώσεων μεταξύ των παρόχων για την κίνηση δεδομένων, με τελικό στόχο το κάθε Gigabyte να φτάσει να κοστίζει 2,5 ευρώ μέχρι το 2022 σε τιμή χονδρικής. Από τις 15 Ιουνίου 2017 και έπειτα, οι τιμές χονδρικής για τις χρεώσεις roaming των παρόχων εκτιμάται από το TechCrunch ότι θα φτάσουν τα 3,2 λεπτά του ευρώ για το κάθε λεπτό τηλεφωνικής κλήσης, το 1 λεπτό για κάθε SMS και την πτώση της τιμής για κάθε GB. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το κόστος για κάθε GB δεδομένων σήμερα κοστίζει στο roaming 7.7 ευρώ.

Όλα αυτά έχουν προφανές όφελος για τον τελικό καταναλωτή, που θα απολαμβάνει δωρεάν υπηρεσίες roaming, ενώ για όσους κινούνται στην Αγγλία, το Brexit, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο της αγγλικής Κυβέρνησης, η κατάργηση των τελών περιαγωγής θα ισχύει και στην Αγγλία τα πρώτα δύο χρόνια προσαρμογής στην έξοδο της Αγγλίας από την Ευρωζώνη.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons