Η Ericsson παρουσιάζει το πρόγραμμα 5G for Europe

by George Polyzos • On 21-09-2015 • AT 12:26 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

5G

Η Ericsson ανακοίνωσε την επέκταση του 5G προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης (R&D) από το σύνολο των κλάδων σε μια σειρά ευρωπαϊκών αγορών.

Το πρόγραμμα 5G for Europe θα συγκεντρώσει σημαντικούς παράγοντες της βιομηχανίας, το δημόσιο τομέα και κορυφαία πανεπιστήμια από όλη την Ευρώπη για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της ηπείρου και να αυξήσει τα οφέλη της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας.

Καθοδηγούμενο από την Ericsson, το 5G for Europe θα επικεντρωθεί στην παροχή έρευνας, καινοτομίας και βιομηχανικών πιλότων που χρησιμοποιούν δίκτυα 5G επόμενης γενιάς ως καταλύτη.

Το πρόγραμμα θα εισάγει διεπαγγελματικές συνεργασίες έρευνας με επίκεντρο την ενσωμάτωση των ΤΠΕ στις βιομηχανικές διαδικασίες, προϊόντα και υπηρεσίες, που ορίζουν την Ευρώπης ως την περιοχή με τη δεύτερη μεγαλύτερη δαπάνη R&D στον κόσμο. Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει επίσης έργα καινοτομίας που βοηθούν μικρότερες επιχειρήσεις να συνεργάζονται με ένα ευρύ φάσμα παραγόντων της βιομηχανίας, να αλληλεπιδρούν με την ακαδημαϊκή κοινότητα και να διασφαλίζουν έγκαιρη και οικονομικά προσιτή πρόσβαση στην τεχνολογία.

Το 5G for Europe θα προσφέρει επίσης βιομηχανικούς πιλότους από πιθανές λύσεις 5G σε τομείς όπως μεταφορές και αυτοκινητοβιομηχανία, Internet of Things, ενέργεια και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, ασφάλεια και προστασία, δημόσιες υποδομές και εμπόριο.

Οιακαδημαϊκοίκαικυβερνητικοίεταίροιτουπρογράμματοςπεριλαμβάνουνμεγάλατεχνικάπανεπιστήμιαόπωςτα Scuola Superiore Sant´Anna, Πίζα, Ιταλία, Technische Universität Dresden, Γερμανία, Universidad Carlos III of Madrid, Ισπανία, IMDEA Networks Institute, Μαδρίτη, Ισπανία, και King’s College, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ των βιομηχανικών εταίρων βρίσκονται ηγετικές επιχειρήσεις όπως οι wiseSense, Weiss Robotics και MyOmega System Technology στη Γερμανία και Zucchetti Centro Sistemi στην Ιταλία.

Τον Μάρτιο του 2015, η Ericsson παρουσίασε το πρόγραμμα 5G for Sweden R&D, μαζί με εταίρους από τη Σουηδική βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό κόσμο. Το 5G for Europe διευρύνει αυτή την πρωτοβουλία σε επτά χώρες και 10 οργανισμούς, με επιπλέον εταίρους να συμπεριλάμβανονται με τον καιρό.

Περίπου το 60% των παγκόσμιων R&D δαπανών της Ericsson επενδύονται στην Ευρώπη και 15.000 από τους 25.000 R&D υπαλλήλους της εταιρίας εργάζονται στην Ευρώπη. Η Ericsson ήταν ο μεγαλύτερος κάτοχος ευρεσιτεχνίας στα ψηφιακά μέσα στο European Patent Office το 2013.

Η εταιρία οδήγησε τις εξωτερικές κινητές επικοινωνίες και την κινητή ευρυζωνικότητα της ηπείρου και διαθέτει ισχυρές συνεργασίες με όλους τους βασικούς ευρωπαϊκούς παρόχους. Η Ericsson συνεισφέρει επίσης στο Horizon 2020 Framework Programme για την Έρευνα και Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δραστηριοποιείται σε σχεδόν 40 5G έργα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons