Η επανάσταση του open source ξεκινά από τη Βουλγαρία

by Nikos Kaimakamis • On 21-07-2016 • AT 3:36 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Newsroom

open source

Η Βουλγαρία ψήφισε νόμο που προβλέπει ότι το λογισμικό που θα χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση και το Κράτος θα είναι open source. 

To ZD Net, σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του βλέπει ότι η απόφαση της θέσπισης σχετικού νόμου στη Βουλγαρία, ενδέχεται να αποτελέσει το εφαλτήριο για την περαιτέρω καθιέρωση του open source, σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Είναι ευνόητο ότι μέλη της κοινότητας του ανοιχτού λογισμικού υποδέχθηκαν με χαρά την απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης, ενώ υπάρχει η εκτίμηση ότι αυτό μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα, ή ένα δοκιμαστικό στάδιο προτού να γίνει το open source λογισμικό κοινός τόπος σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βουλγαρία ο νόμος άρχισε να έχει αποτελέσματα, αφού -σύμφωνα και πάλι με το ZD Net- έχει ξεκινήσει η προετοιμασία τριών εφαρμογών ανοιχτού λογισμικού, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της και η υπηρεσία που θα επιβλέπει τα έργα ανοιχτού λογισμικού.

Τα οφέλη από τη χρήση του ανοιχτού λογισμικού είναι ποικίλα και θα φανούν ξεκάθαρα από την κυβερνητική απόφαση στη Βουλγαρία, αποτελώντας ένα φωτεινό παράδειγμα για όλη την Ευρώπη. Μήπως ήρθε η στιγμή να γίνει κάτι αντίστοιχο και στη χώρα μας;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 1) Το open source είναι μόνο γιά να παίζουμε και όχι γιά να δουλεύουμε (στις εταιρείες χρησιμοποιούμε πάντα windows ή mac και όχι open source που είναι τεχνικά ακατάλληλο και μη αποδοτικό). 2) Το open source είναι εξ’ ορισμού σοσιαλιστικό (χρησιμοποιώ κάτι χωρίς να πληρώνω αυτούς που κοπίασαν γιά να το δημιουργήσουν) και έχει πάντοτε τα μακροχρόνια μειονεκτήματα που φέρνει ο σοσιαλισμός. 3) Από που προκύπτει ότι επειδή μία κυβέρνηση ανάμεσα σε εκατόν ενενήντα κυβερνήσεις δοκιμάζει open source αυτό είναι θετικό γιά το open source και άρα αρνητικό γιά τα windows ή τα mac;

    • μεγαλε πραγματικα ξεφτιλιζεσαι με αυτα που γραφεις… Αν δεν ξερεις τι σου γινεται καλυτερα μην σχολιαζεις..Καμια σχεση το open source με αυτο που περιγραφεις..

  2. Είσαι στόκος!

  3. Υπάρχουν άτομα που σχολιάζουν ακόμα στο πεστα ολα??

    • Είδες; Ακόμα και εσύ σχολίασες…

Top

Show Buttons
Hide Buttons