Η devolo δημιουργεί το «έξυπνο» σπίτι του μέλλοντος

by George Polyzos • On 17-10-2014 • AT 12:52 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

dev-hc_Family_8776_print

Η devolo θα παρουσιάσει στα πλαίσια του 2014 Broadband World Forum, τις επερχόμενες λύσεις αναβάθμισης έξυπνου οικιακού αυτοματισμού, devolo Home Control στο περίπτερο της Z-Wave Alliance.

Πιο αναλυτικά, το σύστημα της devolo, βασισμένο στο διεθνές πρότυπο Z-Wave, έχει σχεδιαστεί για τελικούς πελάτες. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, η devolo έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην απλοποίηση της διαδικασίας αναβάθμισης και ενσωμάτωσης σε οικιακό δίκτυο.

Όλο το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι εύκολο για τους τελικούς καταναλωτές τόσο στην εγκατάσταση όσο και στην επέκταση ή τροποποίησή του. Η εγκατάσταση, ρύθμιση και ο έλεγχος του συστήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω smartphone, tablet και PC. Η devolo παρέχει με αυτόν τον τρόπο, μια διαισθητική εφαρμογή για όλα τα τρέχοντα λειτουργικά συστήματα, ενώ τα devolo Home Control, μπορούν να λειτουργούν από οπουδήποτε στον κόσμο, μέσω μιας σύνδεσης στο Internet.

Για τη διασύνδεση αισθητήρων και συσκευών ενεργοποίησης, η devolo βασίστηκε στην τεχνολογία Z-Wave. Η κατασκευή τους επιτρέπει την απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ των επιμέρους στοιχείων σε όλο το σπίτι, χωρίς να εμποδίζεται από κατασκευαστικά ζητήματα του σπιτιού. Την ίδια στιγμή, η Z-Wave προσφέρει ένα τόσο υψηλό επίπεδο ασφαλείας για τους τελικούς χρήστες, που προστατεύει τις ευαίσθητες περιοχές του σπιτιού.

ps_hc_Starter_paket_m_Stoerer_print

Εκτός από την Z-Wave, η devolo ενσωματώνει επίσης και την τεχνολογία Powerline dLAN στην κεντρική μονάδα του Home Control, γεγονός που επιτρέπει την αποτελεσματική ενσωμάτωση στο οικιακό δίκτυο και είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τους πάνω από 10 εκατομμύρια υφιστάμενους πελάτες devolo.

Εκτός από τους αισθητήρες και τις συσκευές ενεργοποίησης για μεγαλύτερη άνεση, ευκολία και ασφάλεια όπως οι εναλλασσόμενες ηλεκτρικές πρίζες, ανιχνευτές κίνησης και ανιχνευτές καπνού, η σειρά HomeControl δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας. Σε συνεργασία με την εταιρεία danfoss, προσφέρει ένα έξυπνο σύστημα ελέγχου θέρμανσης που επιτρέπει τον ενεργειακά αποδοτικό έλεγχο της θερμοκρασίας. Το switch και ο διακόπτης μετρητής μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας των ηλεκτρικών συσκευών.

Τέλος, κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του Home Control, η devolo έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αλληλεπίδραση μεταξύ αισθητήρων και συσκευών ενεργοποίησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια ολοκληρωμένη λύση οικιακού αυτοματισμού που βοηθά τους χρήστες να εξοικονομήσουν ενέργεια, παρέχοντας παράλληλα μεγαλύτερη άνεση και ευκολία.

Ως εκ τούτου, το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαισθητικά για να συνδέσει διάφορα στοιχεία μέσα στο έξυπνο σπίτι. Για παράδειγμα, αν το παράθυρο είναι ανοιχτό, το καλοριφέρ απενεργοποιείται αυτόματα στον αντίστοιχο χώρο για να εξοικονομείται ενέργεια. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις λειτουργιών στο έξυπνο σπίτι μπορούν να δημιουργηθούν από χρήστες σε χρόνο μηδέν και να τελειοποιηθούν με ένα πρόσθετο σύστημα ελέγχου του χρόνου.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons