Η Dell παρουσιάζει την πλέον προηγμένη οικογένεια server

by George Polyzos • On 02-10-2014 • AT 2:59 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Dell_event_VRTX_13G_PowerEdge_servers

Σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Αθήνα, η Dell παρουσίασε τη στρατηγική της για το data center και τις νέες λύσεις της για εταιρικές υποδομές και τις κλιμακούμενες end-to-end λύσεις IT.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νέων Dell PowerEdge servers, αλλά και του αποθηκευτικού συστήματος Dell Storage SC4020. Στους  πρώτους από τους νέους servers Dell PowerEdge περιλαμβάνονται οι PowerEdge R730xd, R730, και  R630 rack, ο blade server M630 και ο tower server T630, οι οποίοι χρησιμοποιούν την τελευταία οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E5-2600 v3.

Σε συνδυασμό με το πλήρες φάσμα προϊόντων για εταιρικές υποδομές ΙΤ της Dell, το λογισμικό και τις υπηρεσίες, οι νέοι Dell PowerEdge servers επιτρέπουν την αύξηση του επιπέδου λειτουργικής αποδοτικότητας και ευελιξίας σε οποιαδήποτε κλίμακα, για τις πλέον απαιτητικές εφαρμογές και περιβάλλοντα.

Η 13η γενιά Dell PowerEdge server περιλαμβάνει χαρακτηριστικά που σχεδιάστηκαν με έμπνευση τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των πελατών και αξιοποιούν τεχνολογικές καινοτομίες στην αποθήκευση, την επεξεργαστική ισχύ και τη μνήμη, σε συνδυασμό με κορυφαίες στον κλάδο δυνατότητες διαχείρισης συστημάτων, παρέχοντας στους πελάτες επιλογές που τους επιτρέπουν να αξιοποιήσουν τις τάσεις του κλάδου σε τομείς όπως cloud computing, mobility, big data και τεχνολογίες software-defined.

Οι νέοι servers PowerEdge της Dell έχουν σχεδιαστεί για να επιταχύνουν τις εφαρμογές, φέρνοντας πιο κοντά τα δεδομένα στον επεξεργαστή για αυξημένη απόδοση.

Με τους οικονομικά αποδοτικούς flash δίσκους SATA 1,8 ιντσών, ο Dell PowerEdge R630 μπορεί να προσφέρει στους πελάτες έως 2,4 φορές υψηλότερες επιδόσεις IOPS (λειτουργίες εισόδου/εξόδου ανά δευτερόλεπτο) στον ίδιο χώρο, σε σχέση με τους δίσκους SSD των 2,5 ιντσών. Με τον PowerEdge R730xd, η Dell παρέχει επίσης μέχρι 100TB αποθήκευσης για τα φορτία εργασίας, όπως ο Microsoft Exchange, υποστηρίζοντας μέχρι και 50% αύξηση στο μέγεθος του mailbox σε σχέση με servers προηγούμενης γενιάς.

Η γκάμα προϊόντων διαχείρισης συστημάτων OpenManage παρέχει επίσης:

  • Προηγμένη διαχείριση στον server ακόμα και εξ’ αποστάσεως: Το OpenManage Mobile δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται τα περιβάλλοντά τους ανά πάσα στιγμή, από οπουδήποτε, με τις φορητές συσκευές τους.
  • Nέα επίπεδα αυτοματισμού: Οι διαχειριστές μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα με χαρακτηριστικά αυτοματισμού διαχείρισης zero-touch, όπως η αποθήκευση, η πρόσβαση και η εγκατάσταση ενός προφίλ ρύθμισης παραμέτρων server ή αναβάθμιση του firmware από ένα κεντρικό σημείο. Ο Zero-Touch Repository Manager της Dell και οι αυτόματες ενημερώσεις firmware μειώνουν το χρόνο ενημέρωσης firmware έως και κατά 92%.

Dell_event_briefing

Νέο Dell Storage SC4020 για χαρακτηριστικά μεγάλης κλίμακας, επιχειρησιακής κλάσης σε μικρότερες υποδομές

Με το Νέο Dell Storage SC4020, οι πελάτες μπορούν να επιτύχουν εντυπωσιακές επιδόσεις σε λύσεις αποθήκευσης αποκλειστικά με δίσκους flash -που κοστίζουν έως και 72 τοις εκατό λιγότερο από ό,τι οι αντίστοιχες ανταγωνιστικές τεχνολογίες – ή έναν εξαιρετικά αποδοτικό συνδυασμό υψηλής απόδοσης των δίσκων flash και χαμηλού κόστους αποθήκευσης με χρήση συμβατικών δίσκων, στην ίδια συστοιχία. Η λύση αυτή αντικατοπτρίζει την φιλοσοφία της πελατοκεντρικής, επιχειρησιακής οικογένειας λύσεων datacenter της Dell, η οποία περιλαμβάνει λύσεις αποθήκευσης σχεδιασμένες για να καταστήσουν τις υποδομές IT πιο αποτελεσματικές και πρακτικές.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία τόσο από τα προϊόντα Dell EqualLogic, όσο και από τις λύσεις Dell Compellent, το Dell Storage SC4020 ενσωματώνει το λογισμικό για συστοιχίες αποθήκευσης Dell Storage Center 6.5 με πλήρη χαρακτηριστικά και το EqualLogic iSCSI software stack. Παράλληλα υποστηρίζει συνδεσιμότητα Fibre Channel και iSCSI και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τις προηγμένες δυνατότητες μεγαλύτερων δικτύων SAN, σε μία λύση με μέγεθος και τιμή για εγκαταστάσεις μεσαίας κλίμακας.

Επίσης το Dell Storage SC4020 συνδυάζεται ιδανικά για λειτουργία replication με ίδιου τύπου SC4020  ή με συστοιχίες Dell Compellent SC8000, επιτρέποντας στους πελάτες να συνδέουν απρόσκοπτα και να διαχειρίζονται όλες τις συστοιχίες σε μία ενιαία, κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης που μπορεί να βοηθήσει στην απλοποίηση των εργασιών και στη μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας.

Το φάσμα των προϊόντων και υπηρεσιών της Dell είναι διαθέσιμο στις ελληνικές επιχειρήσεις μέσω του δικτύου συνεργατών Dell PartnerDirect. Στο πλαίσιο συνεργασίας με την Dell, οι ελληνικές εταιρείες πληροφορικής, οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα PartnerDirect, έχουν πρόσβαση στις λύσεις και υπηρεσίες της Dell.

Αξιοποιώντας τη δική τους τεχνογνωσία και την εμπειρία τους στις ανάγκες της τοπικής αγοράς, η συμμετοχή τους στο Dell PartnerDirect, τους επιτρέπει να παρέχουν στους πελάτες τους ανταγωνιστικές λύσεις, που τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ενώ αξιοποιούν μια σειρά από πλεονεκτήματα που συμπεριλαμβάνουν εκπαιδεύσεις και υλικά marketing.

«Καθώς οι πελάτες αναζητούν νέους τρόπους να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η Dell συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία προς τη σχεδίαση end to end λύσεων που προσφέρουν πλήρη χαρακτηριστικά σε ανταγωνιστικό κόστος, αξιοποιώντας καινοτόμες λύσεις και ανοιχτές τεχνολογίες,» αναφέρει η κα Μαρία Οικονομίδου, Country Manager Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας.

«Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι οι συνεργάτες μας στο πρόγραμμα Dell PartnerDirect, σχεδιάζουν αποτελεσματικές λύσεις για τους πελάτες τους βασισμένες στις τεχνολογίες της Dell. Με το δίκτυο συνεργατών Dell PartnerDirect, οι ελληνικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία και τις λύσεις της Dell».

[Δ.Τ. Dell]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons