Η Dell εξαγοράζει την EMC έναντι του ποσού των 67 δισ. δολαρίων

by George Polyzos • On 12-10-2015 • AT 3:04 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

handshake

Τελικά οι διαρροές και οι φήμες που είχαν ξεκινήσει από την περασμένη Παρασκευή επιβεβαιώθηκαν: η Dell ανακοίνωσε και επίσημα την εξαγορά της EMC έναντι τιμήματος 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγοράς στην ιστορία των εταιρειών τεχνολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού ενώ το αρχικό τίμημα προσδιοριζόταν στα 27 δολάρια ανά μετοχή τελικά έφτασε στα 33,15 δολάρια ανά μετοχή. Ενδεικτικά, όπως αναφέρει το TechCrunch, μόλις τον περασμένο Μάιο η Avago Technologies «ξόδεψε» 37 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει την Broadcom.

Πέρα από τον όγκο της συμφωνίας, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Dell με αξία περί τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια είναι σαφώς μικρότερο μέγεθος από την EMC των 70.000 υπαλλήλων την οποία τελικά εξαγόρασε.

Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία οικονομική στήριξη στην Dell παρείχε η MSD Capital (επενδυτική εταιρεία του Michael Dell) σε συνεργασία με την Silver Lake, η οποία είχε επίσης αναμιχθεί στην επαναγορά της Dell από τον Michael Dell το 2013.

Η νέα εταιρική δομή των Dell και EMC θα είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό επιχειρηματικό σχήμα στον χώρο της τεχνολογίας. Φυσικά, στη νέα εταιρεία ο ιδιοκτήτης της Dell, Michael Dell, θα έχει τον πρώτο λόγο και κατά συνέπεια ο επί μακρόν διευθύνων σύμβουλος της EMC, Joe Tucci, οδηγείται στη συνταξιοδότηση. Στη συμφωνία των δύο εταιρειών περιλαμβάνεται και η VMware, η οποία όμως θα συνεχίσει να είναι μία ξεχωριστή εισηγμένη εταιρεία.

Η συμφωνία υπόκειται στις εγκρίσεις των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons