Η DARPA χρηματοδοτεί τη δημιουργία auto-complete εργαλείου

by George Polyzos • On 10-11-2014 • AT 12:46 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Artificial-Intelligence

Η DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) ανέλαβε να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 11 εκατομμυρίων δολαρίων πρόγραμμα δημιουργίας ενός auto-complete εργαλείου για προγραμματιστές.

Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία ερευνών του αμερικανικού Πενταγώνου θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα PLINY που έχει ξεκινήσει από ερευνητές του πανεπιστημίου Rice, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το PLINY χαρακτηρίζεται από τους ίδιους τους ερευνητές σαν μία τεράστια βάση δεδομένων, μία πελώρια «αποθήκη» χωρητικότητας πολλών Terabytes, στην οποία θα περιλαμβάνεται κάθε μορφής λογισμικό ανοικτού κώδικα. Στην τελική του μορφή, το PLINY, θα επιτρέπει σε προγραμματιστές να ολοκληρώνουν το λογισμικό που αναπτύσσουν, γρηγορότερα, μέσω μίας απλής έρευνας.

Στόχος των ερευνητών είναι ο κώδικας που θα εισάγεται στο σύστημα να μπορεί να συνεργάζεται άμεσα με λογισμικό που έχει ήδη εισαχθεί και αποθηκευτεί στο PLINY. Με τον τρόπο αυτό το σύστημα θα λειτουργεί σαν ένα εργαλείο που αυτόματα θα μπορεί να «ολοκληρώνει» την εργασία διαφόρων developers.

Ο βοηθός καθηγητής και μέλος της ομάδας ανάπτυξης του PLINY, Swarat Chaudhuri, δήλωσε χαρακτηριστικά στο Engadget «οραματιζόμαστε ένα σύστημα που οι προγραμματιστές θα μπορούν να γράφουν λίγες γραμμές κώδικα, να πατούν ένα πλήκτρο και το υπόλοιπο του κώδικα απλά να εμφανίζεται».

Στο πρόγραμμα PLINY του πανεπιστημίου Rice θα εργαστούν πάνω από 12 επιστήμονες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του προγράμματος προήλθε από τον ρωμαίο στρατιωτικό, συγγραφέα και φυσικό φιλόσοφο Γάιο Πλίνιο Σεκούντο (γνωστότερος και ώς Πλίνιος ο Πρεσβύτερος) ο οποίος θεωρείται δημιουργός της πρώτης μορφής εγκυκλοπαίδειας, του έργου “Φυσική Ιστορία”.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons