Η Cosmote συμμετέχει στη δημιουργία ψηφιακών κοινοτήτων

by George Polyzos • On 13-01-2015 • AT 1:41 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Η Cosmote συμμετέχει στο ερευνητικό έργο Wikizen που προβλέπει την ανάπτυξη συνεργατικών και εξατομικευμένων υπηρεσιών για μέλη εικονικών κοινοτήτων (Mobile Virtual Communities).

Στο πλαίσιο του έργου θα αναπτυχθεί μια πλατφόρμα για χρήστες έξυπνων συσκευών (smartphones & tablets), οι οποίοι με βάση τα ενδιαφέροντά τους (διασκέδαση, αγορές, εθελοντισμός, χόμπι, κλπ.) θα μπορούν να μοιράζονται, με άλλα μέλη της κοινότητας, πληροφορίες που είτε παράγουν οι ίδιοι, είτε αναπαράγουν από διάφορες πηγές, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) και οι υπηρεσίες επίγνωσης περιεχομένου (context-aware services).

Η ιδέα του Wikizen βασίζεται σε τρεις κύριους πυλώνες:

  • Τη δημιουργία και λειτουργία εικονικών κοινοτήτων
  • Τους χρήστες-μέλη των εικονικών κοινοτήτων, που πλέον όχι μόνο χρησιμοποιούν αλλά και δημιουργούν περιεχόμενο.
  • Τις επιχειρήσεις, που παρέχουν εξατομικευμένες υπηρεσίες και στοχευμένο περιεχόμενο στα μέλη των κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο του έργου, η Cosmote είναι υπεύθυνη για την ανάλυση αγοράς και τον καθορισμό των απαιτήσεων, τη διεξαγωγή δοκιμών και τη συνολική αξιολόγηση της λύσης. Η εταιρεία συμμετέχει επίσης στον καθορισμό των τεχνικών προδιαγραφών, στην υλοποίηση του συστήματος και στο μοντέλο εμπορικής διάθεσης της πλατφόρμας.

graph

Το έργο Wikizen, στο οποίο συμμετέχουν, επίσης, η εταιρεία CyberStream Technologies και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΠΙΣΕΥ), εντάσσεται στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013) και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΠΑΝ ΙΙ) και συγχρηματοδοτείται από τη Δράση Εθνικής Εμβέλειας «Συνεργασία 2011».

[Δ.Τ. Cosmote]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons