Η Carl Zeiss μπαίνει στην αγορά του virtual reality

by Nikos Kaimakamis • On 13-10-2014 • AT 2:38 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

zeiss-vr-one-5

To Carl Zeiss VR One είναι η καλύτερη απόδειξη ότι η δυνητική πραγματικότητα γίνεται mainstream και θα μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

Το Carl Zeiss VR One είναι ένα concept όμοιο με το Samsung Gear VR και για να λειτουργήσει χρειάζεται την προσθήκη ενός smartphone. H διαφορά με ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα είναι ότι μπορεί να συνεργαστεί τόσο με το iPhone 6 όσο και το Samsung Galaxy S5, τα οποία έχουν οθόνη 4,7 ιντσών.

Για την ακρίβεια, το κράνος αυτό μπορεί να δεχτεί smartphones με οθόνη από τα 4,7 έως και τις 5,2 ίντσες. Ειδικές θήκες που θα πωλούνται χωριστά, θα επιτρέπουν σε διαφορετικές συσκευές να προσαρμόζονται στο κράνος, ακόμα και παλαιότερα μοντέλα.

Στον τομέα του ήχου, δεν προσφέρονται ηχεία από το Carl Zeiss VR One, αλλά θα γίνεται χρήση είτε των ηχείων της συσκευής, είτε ξεχωριστά Bluetooth headphones. Ασύρματα χειριστήρια θα χρησιμοποιούνται για το χειρισμό των games, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συσκευή αυτή δεν θα είναι αδιάβροχη, αλλά θα μπορεί να πάθει ζημιά από το νερό, ενώ δεν θα προσφέρεται και η αντίστοιχη αδιάβροχη προστασία στο smartphone που θα υπάρχει ενσωματωμένο μέσα του.

Θα υπάρχει και το Software Development Kit, βασισμένο στο Unity 3D για Android και iOS developers, για να μπορούν να δημιουργηθούν οι εφαρμογές εκείνες που θα επιτρέπουν νέες χρήσεις του. Η ενδεικτική τιμή του, σύμφωνα με το Slash Gear είναι κάτω από 100 δολάρια στις ΗΠΑ.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons