H Bridgestone εξαγοράζει την Tomtom Telematics έναντι 910 εκατ. ευρώ

by George Polyzos • On 27-01-2019 • AT 11:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η Bridgestone Europe, θυγατρική της Bridgestone Corporation στην EMEA, προέβη σε συμφωνία με την TomTom για την απόκτηση της τηλεματικής δραστηριότητάς της, έναντι τιμήματος ύψους 910 εκατομμυρίων ευρώ.

Η συναλλαγή φέρνει σε επαφή τη μεγαλύτερη εταιρεία ελαστικών και καουτσούκ στον κόσμο με τον πρώτο προμηθευτή ψηφιακών λύσεων στόλων στην Ευρώπη, δημιουργώντας μια κορυφαία πλατφόρμα δεδομένων για συνδεδεμένα οχήματα. Η TomTom Telematics θα επιταχύνει την πορεία της Bridgestone προς την ηγετική θέση των λύσεων μετακίνησης στην περιοχή και ο συνδυασμός των δεδομένων και των δύο εταιρειών θα επιτρέψει στην Bridgestone να πραγματοποιεί πωλήσεις ελαστικών σε συνδυασμό με λύσεις σε μία μεγαλύτερη βάση πελατών.

Επιπλέον, η πρόσβαση στα δεδομένα θα ενισχύσει την ανάπτυξη εικονικών ελαστικών και δοκιμών της Bridgestone, καθώς και την αντίστοιχη καινοτομία των ελαστικών, η οποία θα ωφελήσει όλους τους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Υπευθύνων Αρχικού Εξοπλισμού.

Οι νέες κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές μέγα – τάσεις ωθούν τον ρυθμό της αλλαγής στην αυτοκινητοβιομηχανία και το μέλλον των οχημάτων αποκτά πλέον στοιχεία όπως συνδεσιμότητα, αυτονομία, κοινή χρήση και λειτουργία μέσω ηλεκτρικής ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό, η Bridgestone έχει εντοπίσει ψηφιακές λύσεις μετακίνησης και λύσεις στόλων ως μία στρατηγική προτεραιότητα. Αυτό ενισχύεται από την αυξανόμενη σημασία των στόλων έναντι των ιδιωτικών οχημάτων προκειμένου για τη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών. Η αυξανόμενη ζήτηση στη βιομηχανία των μεταφορών σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές στόλων πρέπει να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητα και να ελαχιστοποιήσουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας περισσότερο από ποτέ.

Αυτή η τελευταία επένδυση έρχεται να ενισχύσει προηγούμενες κινήσεις της Bridgestone για την ενίσχυση της ψηφιακής της τεχνολογίας στην EMEA. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει δημιουργήσει δυνατότητες συλλογής δεδομένων από αισθητήρες, πλατφόρμες δεδομένων και αναλυτικά στοιχεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έναρξη μιας σειράς ψηφιακών λύσεων και εφαρμογών, όπως τα Tirematics, Mobox, FleetPulse και Bridgestone Connect.

Η TomTom Telematics, που πρωτοπορεί σε μια βιομηχανία με διψήφια νούμερα ανάπτυξης ανάπτυξης, ταιριάζει με την στρατηγική της Bridgestone, καθώς διαθέτει μια μεγάλη και αυξανόμενη εγκατεστημένη βάση χρηστών 860.000 οχημάτων, εκ των οποίων τα περισσότερα από τα δύο τρίτα είναι επαγγελματικά. Διαθέτει ένα προσαρμοσμένο σύστημα go-to-market και μια ψηφιακή προσφορά υψηλής ποιότητας που περιλαμβάνει το WebFleet και το NextFleet. Οι ισχυρές, υποκείμενες τεχνολογίες που βασίζονται στην ανάλυση δεδομένων εδρεύουν σε μια ανοιχτή, κλιμακούμενη, ασφαλή πλατφόρμα, με περιβάλλον cloud. Χειρίζεται κατά μέσο όρο πάνω από 800 εκατομμύρια αναζητήσεις GPS, 3,3 εκατομμύρια ταξίδια και 200 εκατομμύρια εισερχόμενα μηνύματα, σε ημερήσια βάση.

Η πλατφόρμα της επιτρέπει σε πελάτες όπως επαγγελματικούς στόλους, εταιρείες leasing ή εταιρικούς στόλους να καταστήσουν τις λειτουργίες τους πιο αποτελεσματικές. Επίσης, επιτρέπει συνεργασίες όπως με Διαχειριστές Αρχικού Εξοπλισμού, λόγω της βελτιωμένης εμπειρίας του οδηγού. Η ομάδα διαχείρισης της TomTom Telematics έχει πετύχει να αυξάνει συνεχώς την πελατειακή της βάση και να διατηρείται κερδοφόρα, ανά έτος. Η επιχείρηση έχει επίσης τοποθετηθεί πολύ καλά σε σχέση με την μελλοντική ανάπτυξη σε λύσεις στόλων και την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων, που βασίζονται σε δυνατότητες λογισμικού.

Η Bridgestone διαθέτει το τέλειο πακέτο για την επιτάχυνση της επιχείρησης TomTom Telematics. Μπορεί να αξιοποιήσει την ισχυρή επωνυμία της μάρκας, τη μεγάλη πελατειακή της βάση, την προτίμηση που έχει ως προμηθευτής από πολλούς κορυφαίους κατασκευαστές οχημάτων και στόλων παγκοσμίως και 2.600 σημεία πώλησης στην EMEA. Επιπλέον, η Bridgestone φέρνει τις κορυφαίες επενδύσεις στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης και το Digital Garage που εδρεύει στη Ρώμη, αφιερωμένο στην ανάπτυξη λύσεων ψηφιακής κινητικότητας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons