Η Bosch ετοιμάζει τα έξυπνα εργοστάσια

by Nikos Kaimakamis • On 21-08-2016 • AT 9:56 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

bosch plant copy

Σε μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού, η Bosch ετοιμάζει τη νέα γενιά εργοστασίων της, τα οποία θα είναι γεμάτα με τεχνολογία.

Μερικές από τις λειτουργίες που θα υποστηρίζουν οι εκμοντερνισμένες γραμμές παραγωγής της Bosch είναι η αυτόματη διάγνωση προβλημάτων, η παραγγελία ανταλλακτικών και υλικών για την παραγωγή και η οργάνωση των εργασιών συντήρησης που είναι απαραίτητες για την διατήρηση της ομαλότητας στην γραμμή παραγωγής. Ήδη έχει μπει σε δοκιμαστική λειτουργία το σύστημα της Bosch, το οποίο χρησιμοποιεί ένα δίκτυο αισθητήρων μέσα στα μηχανήματα της γραμμής παραγωγής.

Τα RFID tags παίζουν και αυτά σημαντικό ρόλο στα έξυπνα εργοστάσια της Bosch, καθώς δίνουν την απαραίτητη ετικέτα σε όλα τα υλικά και τα ανταλλακτικά που μπαίνουν στο κάθε εργοστάσιο. Η Bosch πιστεύει ότι μέχρι το έτος 2020, η είσοδος αυτοματισμών και τεχνολογιών στη γραμμή παραγωγής θα έχει ως αποτέλεσμα, όχι μόνο την αύξηση της παραγωγής, αλλά και την αύξηση των πωλήσεων κατά τουλάχιστον  δισεκατομμύριο ευρώ.

Μέχρι το τέλος του έτους, η Bosch θα έχει εγκαταστήσει 6000 μηχανές σε 11 εργοστάσιά της, οι οποίες συλλέγουν δεδομένα και μελετούν τις διαδικασίες κατά τη διάρκεια της παραγωγής, παράγοντας ένα πλούσιο υλικό για μελέτη από τους επιστήμονες που θα εφαρμόσουν τις τεχνολογίες για την γραμμή παραγωγής νέας γενιάς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons