Η Β. Κορέα χρησιμοποιεί τεχνολογία Microsoft, Apple και Samsung για κυβερνοεπιθέσεις

by Nikos Kaimakamis • On 13-06-2018 • AT 10:54 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Πληροφορίες από διάφορες πηγές αναφέρουν ότι η τεχνολογία της Apple, της Microsoft και της Apple εξοπλίζει το κυβερνο-οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας. 

Μπορεί η Βόρεια Κορέα να θεωρεί τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ ως τους “εχθρούς” της (τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της Σιγκαπούρης), αλλά στοιχεία από πρόσφατες αναφορές πιστοποιούν ότι επιλέγει την τεχνολογία που προέρχεται από τις χώρες αυτές προκειμένου να κάνει επιτυχημένες κυβερνοεπιθέσεις στα κράτη αυτά.

Το ransomware WannaCry το οποίο συντάραξε τον κόσμο του Διαδικτύου εν έτει 2017 θεωρείται ότι κρύβει πίσω από την καταστροφική του δράση τη Βόρεια Κορέα, η οποία φέρεται να χρησιμοποίησε τεχνολογία των Apple, Microsoft και Samsung για την ολοκλήρωση των στόχων της.

Παρόμοια δεδομένα φαίνεται ότι προκύπτουν και από τη διάσημη επίθεση hacking στη Sony το 2014, όπου και πάλι φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε παρόμοια τεχνολογία. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι ειδικά η αμερικανική τεχνολογία δεν προορίζεται προς αποστολή στη Βόρεια Κορέα, αλλά βρίσκει τελικά το δρόμο της προς τα εκεί, μέσα από διάφορες μεθόδους που παρακάμπτουν τους γεωγραφικούς περιορισμούς.

Ένα δίκτυο από ψεύτικες εταιρείες της Ασίας που λειτουργούν υπό τη σκέπη του ονόματος Glocom, φαίνεται να ευθύνεται για τη μεταφορά αμερικανικής και νοτιοκορεάτικης τεχνολογίας στην Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το CNET.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons