Η BlackBerry θα συνεχίσει να παράγει κινητά, ίσως και Android

by George Polyzos • On 25-06-2015 • AT 11:32 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

blackberry-q20-classic

Η BlackBerry ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα σύμφωνα με τα οποία πούλησε το α’ τρίμηνο 1,1 εκατ. συσκευές, δηλαδή 0,5 εκατ. λιγότερες σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Η κατάσταση δείχνει ακόμη χειρότερη αν συγκριθεί με την ίδια περίοδο πέρυσι οπότε η καναδική εταιρεία είχε καταφέρει να πουλήσει 2,6 εκατομμύρια συσκευές. Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της BlackBerry, John Chen, ρωτήθηκε για τις φήμες που θέλουν την εταιρεία να «καταφεύγει» στο λειτουργικό σύστημα Android.

«Εμείς κατασκευάζουμε ασφαλή τηλέφωνα και το BlackBerry αποτελεί το ασφαλέστερο λειτουργικό σύστημα. Άρα, αν μπορέσουμε να βρούμε έναν τρόπο να κατασκευάσουμε εξίσου ασφαλή τηλέφωνα με λειτουργικό Android, τότε θα το κάνουμε», απάντησε ο κ Chen επιβεβαιώνοντας έτσι έμμεσα ότι είναι υπό εξέταση το ενδεχόμενο μετάβασης στο λειτουργικό σύστημα της Google.

blackberry-passport

Μέχρι σήμερα η BlackBerry έχει διαθέσει την εφαρμογή Messenger σε άλλες πλατφόρμες, ενώ το λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10 υποστηρίζει εφαρμογές Android που είναι διαθέσιμες μέσω του Amazon. Πιο πρόσφατα ανακοινώθηκε η συνεργασία με τη Samsung για την παραγωγή Android tablets που θα δίνουν έμφαση στην ασφάλεια.

Αν και η εταιρεία θα μπορούσε κάλλιστα να αφοσιωθεί στην παραγωγή λογισμικού διαφόρων κατηγοριών για άλλες πλατφόρμες, προτιμά να διατηρηθεί και στο χώρο του hardwareσε συνδυασμό με το δικό της λειτουργικό σύστημα, παρά τις οικονομικές απώλειες που υφίσταται.

Όπως αναφέρει το Liliputing θέλει να έχει τα δικά της smartphones σε συνδυασμό με το δικό της λειτουργικό σύστημα, κατά τρόπο αντίστοιχο με την Google η οποία μέσω των συσκευών Nexus προβάλλει το «όραμά» της για το πώς θα πρέπει να είναι τα smartphones με «καθαρό» Android.

Τα έσοδα της BlackBerry για το α’ τρίμηνο έφτασαν τα 658 εκατομμύρια δολάρια έναντι εσόδων 966 εκατ. δολαρίων την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι ζημίες έφτασαν στα 28 εκατομμύρια δολάρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons