Η BlackBerry λανσάρει πλατφόρμα ιατρικών διαγνώσεων

by George Polyzos • On 08-12-2014 • AT 3:05 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

blackberry-passport

Η BlackBerry με την εταιρεία NantHealth, ανακοίνωσαν τον NantOmics Cancer Genome Browser, ο οποίος θα δίνει στο ιατρικό προσωπικό πρόσβαση στα γενετικά δεδομένα των χρηστών, σε πραγματικό χρόνο.

Ο εν λόγω browser θα είναι προ-εγκατεστημένος στις συσκευές BlackBerry Passport και αποτελεί την πρώτη κίνηση της εταιρείας για διείσδυση στον χώρο της παροχής υπηρεσιών υγείας.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η νέα πλατφόρμα θα παρέχει πλήρη αναφορά για τα γονιδιακά δεδομένα του ασθενή. Για παράδειγμα, ένας ογκολόγος θα έχει μία σαφή εικόνα στις γενετικές διαφοροποιήσεις του εξεταζόμενου, δηλαδή τα στοιχεία που καθιστούν κάθε περίπτωση ασθενή μοναδική, ώστε να μπορεί να επιλεγεί άμεσα η κατάλληλη θεραπεία.

Η πλατφόρμα Cancer Genome Browser θα εκμεταλλεύεται επίσης την υποδομή ασφάλειας δεδομένων της BlackBerry, ώστε να είναι πλήρως κρυπτογραφημένη και να υπάρχει η δυνατότητα ασφαλούς χρήσης των ιατρικών αρχείων των ασθενών. Παράλληλα, ο Browser θα εκμεταλλεύεται και τα οφέλη της πλατφόρμας BES12 που θα επιτρέπει την ασφαλέστερη διαχείριση σε επίπεδο προσωπικού ITτων διαφόρων νοσοκομειακών ιδρυμάτων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το BusinessWire, πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά συνεργασιών μεταξύ των BlackBerry και NantHealth. Αξίζει να σημειωθεί ότι η NantHealth αποτελεί μία εταιρεία πληροφορικής που ειδικεύεται στο cloudπροσφέροντας υπηρεσίες που συνδυάζουν την επιστημονική γνώση με τη διαχείριση μεγάλων δεδομένων, πάντα στον τομέα της υγείας.

Ο NantOmics Cancer Genome Browser αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό κατά της διάρκεια του Consumer Electronics Show (CES), τον ερχόμενο Ιανουάριο, ενώ στις αρχές του 2015 αναμένεται να γίνει και η αρχική του διαθεσιμότητα στην ιατρική κοινότητα.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons