Η BlackBerry εξετάζει το ενδεχόμενο να λανσάρει Android smartphone

by George Polyzos • On 12-06-2015 • AT 11:59 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

BlackBerry_Leap_Grey

Η καναδική BlackBerry φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να στραφεί προς το λειτουργικό σύστημα της Google, σε μια ύστατη προσπάθεια ανάκαμψης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές εντός της εταιρείας, η BlackBerry σχεδιάζει το λανσάρισμα, το ερχόμενο φθινόπωρο, μίας slider συσκευής που θα χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Android.

Η Android συσκευή της BlackBerry θα συνδυάζει οθόνη αφής με κυλιόμενο πληκτρολόγιο, διατηρώντας έτσι την «επαφή» με το κοινό που καθιέρωσε την BlackBerry, δηλαδή όσους αρέσκονται στη χρήση qwerty πληκτρολογίου.

Εάν η κίνηση της BlackBerry επιβεβαιωθεί τότε θα είναι ουσιαστικά μία παραδοχή της αποτυχίας καθιέρωσης του δικού της λειτουργικού συστήματος και στροφή προς άλλες λύσεις για την προσέλκυση νέων χρηστών. Να υπενθυμίσουμε ότι το BlackBerry OS κατείχε μερίδιο αγοράς 0,4% για το 2014, σύμφωνα με τις αναφορές της IDC.

Επίσημα, η BlackBerry δεν σχολίασε το δημοσίευμα του Reuters, ωστόσο σε μία ανακοίνωση που εκδόθηκε διατυπώνεται η «δέσμευση της εταιρείας στο λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10, το οποίο προσφέρει ασυναγώνιστη ασφάλεια και παραγωγικότητα».

Όπως αναφέρει το CNET, κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, η BlackBerry είχε αφήσει να εννοηθεί μέσω ενός teaser ότι ετοιμάζει ένα smartphone με κυρτή οθόνη (αλά Galaxy S6 Edge) και κυλιόμενο πληκτρολόγιο. Παραμένει άγνωστο εάν αυτή είναι η υποτιθέμενη Android συσκευή που θα δούμε το φθινόπωρο. Παράλληλα, η BlackBerry είχε παρουσιάσει και ένα smartphone με οθόνη αφής, το Leap.

Επιπρόσθετα, τον Μάρτιο είχε ανακοινωθεί και το BlackBerry Experience Suite, μία σειρά από λειτουργίες και εφαρμογές της εταιρείας που θα ήταν διαθέσιμες για χρήση σε συσκευές iPhone, iPad, Android και Windows, ενώ ήδη από το 2013 η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων BBM είναι διαθέσιμη για Android και iOS.

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε ότι από το φθινόπωρο του 2014 εμφανίζονται συχνά ειδήσεις που αφορούν την εξαγορά της BlackBerry από κάποια μεγαλύτερη εταιρεία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει επιβεβαίωση για καμία από αυτές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons