Η BlackBerry δημιουργεί νέο επιχειρηματικό σχήμα

by George Polyzos • On 18-08-2014 • AT 5:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

 

Η BlackBerry ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα νέο επιχειρηματικό κλάδο, στον οποίο θα συμπεριληφθούν οι 44.000 ευρεσιτεχνίες της εταιρείας αλλά και μια σειρά από σημαντικές εφαρμογές.

Ο νέος κλάδος θα έχει την ονομασία BlackBerry Technology Solutions (BTS) με επικεφαλής τον Sandeep Chennakeshu, ο οποίος έχει βρεθεί σε διευθυντικές θέσεις πολλών εταιρειών τεχνολογίας, κατά τα τελευταία 25 χρόνια.

Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Sandeep Chennakeshu έχει υπάρξει πρόεδρος της Ericsson Mobile Platforms και CTO (chief technology officer) της Sony Ericsson, ενώ έχει προσωπικά κατοχυρώσει 73 ευρεσιτεχνίες.

Η νεοσύστατη BlackBerry Technology Solutions θα αναλάβει τη διαχείριση μίας σειράς σημαντικών τεχνολογιών της BlackBerry όπως η πλατφόρμα λογισμικού QNX, το Project Ion που αφορά λογισμικό για το Internet of Things, το λογισμικό κρυπτογράφησης της εταιρείας και το σύνολο των αδειών ευρεσιτεχνίας που διαθέτει η BlackBerry.

«Συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω κεφάλαια σε μία επιχειρηματική μονάδα δημιουργούμε συνέργειες και νέες δυνατότητες δημιουργίας νέων ροών εσόδων», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της BlackBerry, JohnChen.

Ο έντονος ανταγωνισμός από την Apple στον τομέα των συσκευών (iPhone) και από την Google στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων (Android) οδήγησε την BlackBerryσε δεινή θέση.

Στην προσπάθειά της να επανακτήσει μέρος της ισχύος της η εταιρεία επιχειρεί να ξαναβρεί σημεία επαφής με τους σημαντικότερους πρώην πελάτες της, δηλαδή τον επιχειρηματικό κόσμο και κυβερνητικές υπηρεσίες, τονίζοντας τις δυνατότητές της στον τομέα της ασφάλειας των δεδομένων. Παράλληλα, η εταιρεία ψάχνει τρόπους να εμπλουτίσει την γκάμα των προϊόντων της, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων BBM.

Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια δεν ήταν «αναίμακτη» καθώς η BlackBerry, στην προσπάθειά της να επιβιώσει, έχει προχωρήσει σε δραστικές μειώσεις προσωπικού. Μόνο τον περασμένο Σεπτέμβριο περικόπηκαν 4.500 θέσεις εργασίας. Αν η δημιουργία της BlackBerry Technology Solutions αλλάξει τα δεδομένα, θα το δείξει ο χρόνος…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons