Η BlackBerry αποκτά ψηφιακό βοηθό

by George Polyzos • On 17-07-2014 • AT 1:14 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

blackberry-logo

 

Η καναδική BlackBerry πρόκειται να λανσάρει επίσημα τη δική της εκδοχή ψηφιακού βοηθού, στη μορφή του BlackBerry Assistant, ο οποίος θα αποτελέσει τμήμα του νέου λειτουργικού BlackBerry 10.3.

Όπως συμβαίνει και με τους ψηφιακούς βοηθούς άλλων λειτουργικών συστημάτων, ο BlackBerry Assistant θα επιτρέπει στους χρήστες να εκπληρώνουν μια σειρά δραστηριοτήτων μέσω της συσκευής, όπως έναρξη εφαρμογών, αποστολή μηνυμάτων, πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων κλπ., μέσω φωνητικών εντολών.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, ο BlackBerry Assistant θα έχει τη δυνατότητα εκπλήρωσης και πιο σύνθετων αποστολών, όπως η έρευνα σε e-mail ή ημερολόγια και η αναζήτηση κάποιου trend στο Twitter.

Παράλληλα, ο ψηφιακός βοηθός της BlackBerry θα ενσωματώνει και χαρακτηριστικά που θα επιτρέπουν τη χρήση του κατά την οδήγηση, όπως η ανάγνωση από τον Assistant των σημαντικότερων μηνυμάτων ενώ παράλληλα θα τα μαρκάρει ως «μη αναγνωσμένα» ώστε ο χρήστης να τα εντοπίσει και να τα ελέγξει και ο ίδιος αργότερα.

Με την ανακοίνωση του Assistant η BlackBerry ακολουθεί το παράδειγμα της Apple που εισήγαγε τη Siri στο iPhone το 2011, της Google που έχει ενσωματώσει το Google Now σε συσκευές Android και της Microsoft που ήδη προσφέρει την Cortana σε χρήστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Η BlackBerry δεν ανακοίνωσε ποιες συσκευές της θα υποστηρίζουν τον Assistant, παρά μόνο ότι θα αποτελεί μέρος του νέου λειτουργικού συστήματος BlackBerry 10.3.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons