Η AxonVR αντλεί επιπρόσθετη χρηματοδότηση

by Nikos Kaimakamis • On 03-07-2017 • AT 11:30 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Ακόμα 2 εκατομμύρια δολάρια κατάφερε να αντλήσει η AxonVR προκειμένου να αναπτύξει απτική τεχνολογία VR. 

Ήδη η AxonVR έχει καταφέρει να αντλήσει αρκετή χρηματοδότηση για να προχωρήσει στην κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για τη δημιουργία απτικής τεχνολογίας που θα επιτρέπει στους χρήστες να κινούνται μέσα σε ένα virtual περιβάλλον και να νιώθουν το μέγεθος, το βάρος, την υφή και τη θερμοκρασία των virtual αντικειμένων που θα συναντούν εκεί.

Η αρχική χρηματοδότηση που άντλησε η AxonVR τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν το ποσό των 5.8 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τώρα η εν λόγω χρηματοδότηση έχει φτάσει τα 9 εκατομμύρια δολάρια, στοιχείο που κάνει τους ιθύνοντες του startup από το Σιάτλ να χαμογελούν.

Στα σχέδια της AxonVR περιλαμβάνεται και ο κατάλληλος εξοπλισμός όπως είναι το HaptX Skin, ένα ειδικό ύφασμα που δίνει απτικές πληροφορίες, το HaptX Skeleton, έναν ελαφρύ σκελετό που δίνει ποικίλες πληροφορίες στο σώμα του χρήστη, καθώς και το HaptX SDK, το οποίο απευθύνεται στους developers που θέλουν να εκμεταλλευτούν την πλατφόρμα HaptX της AxonVR.

H προσφορά αισθήσεων μέσα στο δυνητικό περιβάλλον εκτιμάται ότι θα δώσει νέα ώθηση στο πεδίο του Virtual Reality με ακόμα καλύτερες εφαρμογές και πλουσιότερες εμπειρίες στον κάθε χρήστη. Η AxonVR θέλει να έχει κυρίαρχο ρόλο στη νέα εποχή του Virtual Reality.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons