Η Αττική αποχαιρετά το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα

by George Polyzos • On 01-08-2014 • AT 10:07 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

tv remote control

 

Από σήμερα, 1η Αυγούστου, πραγματοποιείται στην Αττική το δεύτερο «περιοχικό» switch-off όπου 13 κέντρα θα εκπέμπουν επίγειο ψηφιακό σήμα στις τελικές συχνότητες.

Το αναλογικό τηλεοπτικό σήμα θα αποτελέσει παρελθόν, αφού το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας και 10 ακόμη περιφερειακά κέντρα θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά. Παράλληλα σε νέες συχνότητες θα εκπέμπουν και τα ήδη ψηφιακά κέντρα του Υμηττού και της Αίγινας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τηλεθεατές που λαμβάνουν ήδη ψηφιακό σήμα από τα εν λόγω κέντρα θα χρειαστεί από την 1η Αυγούστου να πραγματοποιήσουν εκ νέου συντονισμό των τηλεοράσεων ή των αποκωδικοποιητών τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να χρειάζεται και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικές χρήσιμες οδηγίες για τον επανασυντονισμό από την ειδική ενότητα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Digea. Για να συντονίσετε ή να επανασυντονίσετε το δέκτη σας απαιτούνται λίγα και απλά βήματα.

Σημειώστε ότι κάθε μοντέλο συσκευής διαφέρει γι’ αυτό και μπορεί να ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ρύθμισης των καναλιών. Τα παρακάτω βήματα αποτυπώνουν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λεκτικά, συνεπώς για πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας.

  1. Στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» (μενού)
  2. Επιλέξτε «Ρυθμίσεις» για τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4 ή «Εγκατάσταση» για τηλεόραση με εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG-4
  3. Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός»
  4. Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία
  5. Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού

Σημειώνεται πως μπορείτε να δείτε την παραπάνω διαδικασία και στο κανάλι της Digea στο YouTube. Θα πρέπει, τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι, πέρα από την Αττική, από το switch off θα επηρεαστούν και άλλες γειτονικές περιοχές όπως η κεντρική και νότια Εύβοια, οι βορειοδυτικές Κυκλάδες και ο Αργοσαρωνικός.

 

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons