Η ARM παρουσιάζει τη mobile VR GPU της

by Nikos Kaimakamis • On 01-11-2016 • AT 1:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

arm-mali-g51

Το ARM Mali G51 είναι το GPU της εταιρείας που προορίζεται για τη γραφική απεικόνιση των εικονικών περιβαλλόντων του άμεσου mobile μέλλοντος.

Σύμφωνα με την ARM, το Mali G51 είναι ειδικά κατασκευασμένο για τα smartphones που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με κράνη Virtual Reality. Όπως αναφέρει το GSM Arena, αυτό είναι το δεύτερο chip γραφικών της ARM, το οποίο είναι κατασκευασμένο βάσει της αρχιτεκτονικής Bifrost, μετά από το ARM Mali G71. Η διαφορά του Mali G51 σε σχέση με ό,τι άλλο έχει παρουσιάσει η ARM, είναι ότι έχει dual pixel shader core και καλύτερη απόδοση στη συμπίεση του framebuffer.

To Mali G51 GPU είναι κατά 60% πιο ενεργειακά αποδοτικό από ένα Mali T-830 GPU, κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των ίδιων εργασιών ακριβώς, ενώ και η απόδοσή του είναι σημαντικά πιο αυξημένη, απαιτώντας παράλληλα, μικρότερες υλοποιήσεις από την πλευρά του επεξεργαστή, στοιχείο που μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικό για την οικονομία χώρου και το συνολικό κόστος των μελλοντικών smartphones που θα φορούν το εν λόγω chip.

To νέο GPU της ARM εκτιμάται ότι θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2018. Μαζί με το Mali G51 GPU, η ARM παρουσίασε και τον Mali V61 video processor, ο οποίος θα μπορεί να αναλάβει streaming και video capture και αναμένεται να βρει τη θέση του σε smart TVs και drones. Θα έχει 8 πυρήνες και θα μπορεί να διαχειριστεί με ευκολία περιεχόμενο 4K.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons