Η Apple ζητά μείωση τιμών για streaming μουσικής

by Nikos Kaimakamis • On 06-10-2014 • AT 2:08 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

apple music

Η Apple φέρεται να επιδιώκει τη μείωση των τιμών που χρεώνουν οι υπηρεσίες streaming μουσικής για την απεριόριστη χρήση τους από τους συνδρομητές τους. 

Κατά μέσο όρο οι υπηρεσίες αυτές χρεώνουν ένα ποσό κάτω από τα 10 ευρώ τον μήνα για την απεριόριστη ακρόαση μουσικής μέσω των εφαρμογών που κατεβάζει κανείς στον υπολογιστή ή τη φορητή συσκευή τους. Η Apple θεωρεί ότι το ποσό αυτό είναι μεγάλο και πρέπει να μειωθεί περαιτέρω.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η Apple έχει επενδύσει στην μουσική υπηρεσία Beats Music, την οποία θέλει να ενισχύσει μέσα από την επίτευξη συμφωνιών με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες. Οι υπηρεσίες ψηφιακού downloading μουσικής δείχνουν μία πτώση στις πωλήσεις τους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ReCode, ενώ οι υπηρεσίες streaming μουσικής είναι εκείνες που δείχνουν σημάδια ακμής και ανόδου, επομένως είναι λογικό οι μεγάλοι του χώρου να ενδιαφέρονται περαιτέρω για αυτές.

Παρόλα αυτά, παραμένει το ερώτημα του για το πόσοι από τους χρήστες streaming μουσικών υπηρεσιών είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για να έχουν την premium υπηρεσία, αντί να χρησιμοποιούν την δωρεάν εκδοχή της με τις διαφημίσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 10 εκατομμύρια χρήστες του Spotify, μόλις το 25% έχει επιλέξει το επί πληρωμή premium πακέτο χρήσης της υπηρεσίας.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons