Η Apple σταματά την πώληση των iPhone X, iPhone 6s και iPhone SE

by George Polyzos • On 14-09-2018 • AT 2:47 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Apple ανακοίνωσε την Τρίτη τα νέα της iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR, ωστόσο όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις κάποιες άλλες συσκευές… αποχωρούν από το προσκήνιο.

Συνήθως, όταν παρουσιάζονται νέες συσκευές της Apple, αυτές της προηγούμενης χρονιάς απολαμβάνουν μίας μείωσης τιμής και συνεχίζουν να πωλούνται στα «χαμηλότερα» ράφια των καταστημάτων. Ωστόσο, φέτος φαίνεται ότι η παραπάνω συνταγή αλλάζει, τουλάχιστον εν μέρει.

Το iPhone X, η περυσινή ναυαρχίδα της Apple, αποσύρεται εξ ’ολοκλήρου. Προφανώς οι άνθρωποι της αμερικανικής εταιρείας διαπίστωσαν ότι μία μείωση τιμής στην συγκεκριμένη συσκευή θα ήταν ασύμφορη λόγω του υψηλού κόστους κατασκευής. Άρα, θα υπήρχε πλήγμα στα έσοδα της εταιρείας του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η δεύτερη συσκευή που αποσύρεται είναι το iPhone 6s, το οποίο με δεδομένο ότι λανσαρίστηκε το 2015 δεν αποτελεί ουσιαστική έκπληξη. Η τρίτη συσκευή που αποσύρεται, και εδώ υπάρχει μία μικρή έκπληξη, είναι το iPhone SE, η πρόταση της Apple για τους χρήστες που επιθυμούν να αγοράσουν μία μικρών διαστάσεων συσκευή.

Η έκπληξη προέρχεται από το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν θα υπάρχει άμεσος αντικαταστάτης του iPhone SE παρά το γεγονός ότι υπήρξαν εκτιμήσεις ότι μία νέα έκδοση της συσκευής είναι καθοδόν. Πλέον, οι μικρότερες συσκευές που θα διαθέτει η Apple είναι το iPhone 7 ή το iPhone 8, τα οποία βέβαια είναι μεγαλύτερων διαστάσεων από το SE.

Τέλος, δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι με την απόσυρση των iPhone 6s και iPhone SE ουσιαστικά η Apple παύει πλέον να πουλά συσκευές με υποδοχή για ενσύρματα ακουστικά. Όλα τα διαθέσιμα μοντέλα της εταιρείας (iPhone 7, iPhone 8, iPhone XR, iPhone Xs και iPhone Xs Max) δεν διαθέτουν το κλασικό headphone jack. Τέλος εποχής, κατά μία έννοια…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons