Η Apple σταματά τα σχέδια ανάπτυξης ηλεκτροκίνητου οχήματος

by Nikos Kaimakamis • On 18-10-2016 • AT 11:12 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

apple-car-image-01

Η Apple φαίνεται ότι βάζει οριστικό τέλος στο επονομαζόμενο Project Titan, το οποίο είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού οχήματος. 

Σύμφωνα με το Bloomberg και άλλες πηγές, η Apple βάζει φρένο στην προσπάθεια δημιουργίας ενός οχήματος, κινούμενου με ηλεκτρική ενέργεια και βάζει την ομάδα του Project Titan να ασχοληθεί με την δημιουργία ενός συστήματος που θα μπορεί να δίνει αυτόνομη κίνηση σε υπάρχοντα οχήματα, μέσα από την ανάπτυξη του κατάλληλου λογισμικού.

Η Apple δίνει έμφαση στη δημιουργία του λογισμικού, ενός τομέα που προφανώς κατέχει περισσότερο, καθώς η δημιουργία ενός οχήματος από την αρχή φαίνεται πως έχει πολλά ρίσκα για την εταιρεία. Μέχρι στιγμής, για το Project Titan της Apple ακούγονταν μόνο φήμες, οπότε δεν μπορεί κανείς να πει κάτι με βεβαιότητα για τις προθέσεις της εταιρείας.

Το Bloomberg ισχυρίζεται ότι αρκετά από τα στελέχη που ασχολούνταν με το Project Titan της Apple έχουν αρχίσει σταδιακά να αποχωρούν, στοιχείο που δείχνει ότι το όλο πλάνο φαίνεται να εγκαταλείπεται ή να αλλάζει μορφή, παίρνοντας εμφανώς άλλη κατεύθυνση. Πάντως, οι φήμες για το Apple Car είχαν ξεκινήσει από το 2015 και έπειτα, αλλά η Apple δεν φαίνεται να κατάφερε να βάλει σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση το όλο σχέδιο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons