Η Apple ολοκληρώνει την εξαγορά της Beats

by Nikos Kaimakamis • On 04-08-2014 • AT 1:07 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Beats-Apple

Πρόκειται για μία από τις εξαγορές στον χώρο της τεχνολογίας, η οποία κέντρισε το παγκόσμιο ενδιαφέρον, τόσο γιατί αφορά στην Apple και την Beats όσο και εξαιτίας του ποσού της που έφτασε στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η συμφωνία φτάνει πλέον στην ολοκλήρωσή της, με την επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της Apple, μέσα από το επίσημο site της, την περασμένη Παρασκευή. Η Apple καλωσόρισε την Beats στην “οικογένειά” της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η πρώτη ανακοίνωση για την εξαγορά έγινε τον Μάιο και τώρα έφτασε η στιγμή που η εταιρεία που έχουν ιδρύσει ο Jimmy Iovine και το Dr. Dre είναι πλέον στην πλήρη κατοχή του κολοσσού της Apple.

Εκτός από το κομμάτι των ακουστικών, η συμφωνία αφορά και στην μουσική υπηρεσία Beats Music, η οποία υποστηρίζει το streaming μουσικής και αναμένεται να εμπλουτίσει την υπηρεσία iTunes της Apple. Η υπηρεσία Beats Music είναι μία υπηρεσία που υποστηρίζει την ακρόαση μουσικής με ένα πάγιο μηνιαίο κόστος χωρίς διαφημίσεις, ενώ η αντίστοιχη υπηρεσία της Apple στις ΗΠΑ, το iTunes Radio, είναι μια μουσική υπηρεσία χωρίς κόστος, αλλά με διαφημίσεις. Υπάρχουν πληροφορίες της Wall Street Journal που κάνουν λόγο ότι ο επικεφαλής της υπηρεσίας Beats Music, Ian Rogers, θα είναι εκείνος που θα τεθεί επικεφαλής και της υπηρεσίας iTunes Radio της Apple.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων της Beats θα προσληφθεί στην Apple, ενώ έχουν διαρρεύσει και κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για περικοπές 200 θέσεων εργασίας στην εταιρεία, χωρίς όμως να έχει δοθεί κάποια απάντηση από την πλευρά της Apple για το ζήτημα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons