Η Apple νικά τη Samsung στη μάχη της πατέντας

by Nikos Kaimakamis • On 10-10-2016 • AT 12:22 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

samsung-apple

Η Apple είναι ο κερδισμένος στην δικαστική διαμάχη με την Samsung για το ζήτημα της παραβίασης ευρεσιτεχνιών. 

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Apple και της Samsung ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2011. Τον Φεβρουάριο η απόφαση ήταν υπέρ της Samsung, η οποία θεωρήθηκε ότι δεν έχει παραβιάσει κάποια πατέντα της Apple, ενώ η αμερικανική εταιρεία κατάφερε να ανοίξει και πάλι την υπόθεση με το Εφετείο των ΗΠΑ να αποφασίζει αυτή τη φορά με 8 ψήφους υπέρ και 3 κατά, ότι η Samsung παραβίασε όντως πατέντες της Apple και για το λόγο αυτό οφείλει να καταβάλλει ως ποινή αποζημίωσης το ποσό των 120 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι πατέντες για τις οποίες πήγαν στο δικαστήριο οι δύο εταιρείες είναι το ξεκλείδωμα της οθόνης με το slide, καθώς και οι λειτουργίες quick links. Από την άλλη μεριά, η Samsung δικαιώθηκε στο ότι η Apple παραβίασε ευρεσιτεχνίες της για την γκαλερί φωτογραφιών και βίντεο. Για το λόγο αυτό, η Apple καλείται να καταβάλλει το ποσό των 158.400 δολαρίων ως αποζημίωση στη Samsung.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει το Sammobile, ότι το Εφετείο έστειλε την υπόθεση και πάλι πίσω στο αρχικό δικαστήριο για επανεξέταση, στοιχείο που δεν αποκλείεται να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ποινής αποζημίωσης σε βάρος της Samsung.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons