Η Apple κατοχύρωσε μέθοδο κατασκευής γυάλινων συσκευών

by George Polyzos • On 08-07-2014 • AT 3:33 pm • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

 

 

iPhones

Η Apple κατέθεσε στο Αμερικανικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών μία μέθοδο που επιτρέπει την κατασκευή μονοκόμματου γυάλινου πλαισίου στο οποίο μπορούν να συμπεριληφθούν όλα τα εσωτερικά μέρη οποιασδήποτε συσκευής.

Όπως επισημαίνεται από την Apple, οι γυάλινες κατασκευές μπορούν να είναι ιδιαίτερα βαριές, ειδικά εάν έχουν δεχθεί επιστρώσεις προστασίας από γρατζουνιές και πτώσεις. Έτσι η αμερικανική εταιρεία, μέσω της ευρεσιτεχνίας της, προτείνει μία μέθοδο κατασκευής που εξασφαλίζει την ανθεκτικότητα, το χαμηλό βάρος και την υψηλή αισθητική.

Σύμφωνα με την ευρεσιτεχνία No. 8.773.848 ή «Fused glass device housings», η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε είδος ηλεκτρονικής συσκευής, από ένα iPhone ή iPod έως οθόνες υπολογιστών και τηλεοράσεις.

Apple_glass_device_patent

Η τεχνική κατασκευής περιγράφει επακριβώς τον τρόπο με τον οποίο οι άκρες των επίπεδων επιφανειών και τα περιφερειακά μέλη από γυαλί μπορούν να «λιώσουν» και να ενωθούν, σχηματίζοντας έτσι τη βασική δομή η οποία στη συνέχεια μπορεί να επεξεργαστεί και να πάρει τη μορφή που επιθυμεί ο κατασκευαστής.

Στην κατάθεση της άδειας ευρεσιτεχνίας, περιγράφεται η δυνατότητα προσθήκης πρόσθετων χαρακτηριστικών, όπως εσωτερικά πλευρικά υποστηρίγματα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη αδύναμων σημείων της δομής. Ακόμη περιγράφεται η δυνατότητα να δημιουργηθούν οπές για την προσθήκη φυσικών πλήκτρων στη συσκευή.

Σύμφωνα με το Apple Insider, περιγράφεται επίσης η μεθοδολογία για τον τρόπο με τον οποίο το γυάλινο περίβλημα μπορεί να γίνει πλήρως διάφανο και να φαίνεται το εσωτερικό της συσκευής ή πλήρως αδιαφανές, ανάλογα με τον σχεδιασμό για την τελική μορφή της συσκευής.

Τέλος, η Apple στην ευρεσιτεχνία της περιγράφει και τον τρόπο με τον οποίο μέρος της συσκευής δεν θα περικλείεται από γυαλί, ώστε να υπάρχει πρόσβαση στα εσωτερικά κυκλώματα και την αφαίρεση ή τοποθέτηση εξαρτημάτων.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλό αλλά σαν ιδέα! Αλλά με τι κόστος;

    • Από την κατοχύρωση της άδειας ευρεσιτεχνίας μέχρι την εφαρμογή σε πραγματικό προϊόν, η απόσταση είναι τεράστια. Μπορεί και να παραμείνει απλά μία καλή ιδέα…

  2. Ο Richard mille έχει κατασκευάσει ρολόι με κάσα από ζαφείρη!!! Βέβαια περιορισμένης παραγωγής με τιμη στον Θεό.

Top

Show Buttons
Hide Buttons