Η Apple καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη στην ιστορία της

by George Polyzos • On 28-01-2015 • AT 5:30 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

iPhone6_34FL_3-Color-Spaced_Homescreen-PRINT

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο που έληξε τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα οποία είχε τα μεγαλύτερα κέρδη τριμήνου από την ίδρυσή της.

Πιο συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κολοσσός είχε καθαρά κέρδη που έφτασαν στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 74,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, όπως αναφέρει το BBC η επίδοση της Apple ξεπέρασε την αντίστοιχη επίδοση-ρεκόρ της πετρελαϊκής Exxon Mobil η οποία κατά το β’ τρίμηνο του 2012 είχε κέρδη 15,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Ατμομηχανή» για την Apple αποδείχθηκαν οι ιδιαίτερα υψηλές πωλήσεις συσκευών iPhone κατά το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους που έφτασαν στις 74,5 εκατομμύρια συσκευές, ξεπερνώντας τις προσδοκίες όλων των αναλυτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ τριμήνου σε πωλήσεις iPhone ήταν οι 70 εκατομμύρια συσκευές.

Ωστόσο, η Apple συνεχίζοντας την παράδοση δεν ανακοίνωσε τις ακριβείς πωλήσεις που πέτυχαν τα επιμέρους μοντέλα. Παρόλα αυτά κοινή είναι η πεποίθηση των αναλυτών ότι το iPhone 6 πέτυχε τις περισσότερες πωλήσεις, ακολουθούμενο από το προηγούμενο μοντέλο 5S. Στην τρίτη θέση βρέθηκε το iPhone 6 Plus με την οθόνη των 5,5 ιντσών. Συνολικά οι συσκευές iPhone αντιπροσωπεύουν το 69% των εσόδων της εταιρείας, δηλαδή περίπου 51 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στον αντίποδα βρέθηκαν οι συσκευές iPad οι οποίες πούλησαν 21,4 εκατομμύρια τεμάχια καταγράφοντας πτώση της τάξης του 22% (4,6 εκατομμύρια συσκευές λιγότερες). Σε ότι αφορά τις «μη-φορητές» συσκευές η Apple πούλησε 5,5 εκατομμύρια υπολογιστές Mac, έναντι 4,8 εκατομμυρίων τεμαχίων την ίδια περίοδο πέρυσι.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons