Η Apple ετοιμάζεται για την… μετά iPhone εποχή

by George Polyzos • On 19-02-2019 • AT 3:41 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Το iPhone είναι η συσκευή που άλλαξε μία ολόκληρη κατηγορία συσκευών, ωθώντας την αγορά από τα κινητά τηλέφωνα στα smartphones, ενώ ήταν και το προϊόν που καθιέρωσε την Apple σε τεχνολογικό κολοσσό.

Ωστόσο, τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα έδειξαν ότι μάλλον το iPhone δεν είναι πλέον το πιο ισχυρό όπλο στην φαρέτρα της Apple. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η αμερικανική εταιρεία ήδη προετοιμάζεται για την μετά iPhone εποχή. Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ήδη η Apple προσπαθεί να μειώσει την εξάρτησή της από τα smartphones.

Απώτερος στόχος της εταιρείας είναι ο ευρύτερος τομέας υπηρεσιών να μπορέσει να φέρει έσοδα ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το τελευταίο τρίμηνο τα έσοδα του συγκεκριμένου τομέα, που περιλαμβάνει τις υπηρεσίες Apple Pay, AppleCare, App Store, iTunes, Apple Music, είχε έσοδα ύψους 10,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μάλιστα, σύμφωνα με εκτίμηση της Morgan Stanley, ο τομέας υπηρεσιών της Apple θα προσφέρει το 60% των συνολικών εσόδων της Apple εντός της επόμενης πενταετίας. Χαρακτηριστικό της μετάλλαξης είναι ότι την προηγούμενη πενταετία ο τομέας των smartphones αποτελούσε το 85% των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

Στη συγκεκριμένη στόχευση για περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών εντάσσεται και το μελλοντικό λανσάρισμα από την Apple μίας νέας συνδρομητικής υπηρεσίας ειδήσεων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαρροές η συγκεκριμένη υπηρεσία (Apple News) θα κοστίζει περί τα 10 δολάρια ανά μήνα. Αυτή τη στιγμή η Apple έχει ένα σύνολο 360 εκατομμυρίων συνδρομών και στόχος είναι να φτάσουν τα 500 εκατομμύρια έως το 2020.

Παράλληλα, η Apple κατά τη διάρκεια του 2018 αύξησε κατά 23% τις δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, με το ποσό να φτάνει στα 14,24 δισεκατομμύρια δολάρια. Διάφορα δημοσιεύματα θεωρούν ότι το επόμενο σημαντικό προϊόν της Apple σε επίπεδο hardware θα είναι σετ γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR), κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το Google Glass. Ένα προϊόν αυτής της κατηγορίας θα μπορούσε να κάνει την εμφάνισή του περί τα έτη 2020-2021, ενώ αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι η AR μάσκα της Apple θα μπορούσε να αποδειχθεί ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία και από το iPhone.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons