Η Apple επενδύει στην ηλιακή ενέργεια

by Nikos Kaimakamis • On 11-02-2015 • AT 5:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

apple-renewable-energy

Η Apple επενδύει κεφάλαια συνολικού ύψους 848 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία μίας ηλιακής φάρμας στην Καλιφόρνια που θα προσφέρει ηλεκτρισμό σε 60.000 νοικοκυριά.

Η επένδυση της Apple γίνεται σε συνεργασία με την First Solar, στην οποία ανήκει άλλωστε και το οικόπεδο στην περιοχή Monterey Country της Καλιφόρνια. Η Apple υπολογίζει, σύμφωνα με τον Tim Cook, ότι θα μπορέσει να παραχθεί συνολική τροφοδοσία 280 Megawatt ισχύος από το πάρκο με τα φωτοβολταϊκά, ενώ τα 130 Megawatt της ενέργειας αυτής αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για τις ενεργειακές ανάγκες του νέου campus της Apple με τον φουτουριστικό σχεδιασμό. Τα υπόλοιπα 150 Megawatt θα διατεθούν στο δίκτυο του ενεργειακού παρόχου Pacific Gas & Energy.

Το πάρκο των φωτοβολταϊκών της Apple και της First Solar είναι έκτασης 1.300 εκταρίων, ενώ η συμφωνία της Apple με την First Solar για την παροχή ενέργειας από το πάρκο έχει διάρκεια ισχύος τα 25 χρόνια.

Η Apple δίνει έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τα data centers και τα σημεία πώλησης των προϊόντων της και έχει ήδη σε λειτουργία δύο πάρκα φωτοβολταϊκών στην Βόρεια Καρολίνα και στη Νεβάδα. Στόχος της Apple είναι τα γραφεία της εταιρείας να βασίζονται αποκλειστικά και εξ’ ολοκλήρου στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με χρήση όλων των δυνατών μορφών και όχι μόνο της ηλιακής ενέργειας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons