Η Apple εξαγοράζει την startup Mapsense

by George Polyzos • On 17-09-2015 • AT 12:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Apple_macbook

Η Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα του Recode, εξαγόρασε την startup εταιρεία Mapsense, η οποία εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και δραστηριοποιείται στη δημιουργία εργαλείων ανάλυσης και οπτικοποίησης location data.

Η Mapsense δημιουργήθηκε το 2013 και απασχολεί δώδεκα άτομα τα οποία πλέον θα ενταχθούν στο δυναμικό της Apple στο Cupertino. Το κόστος της εξαγοράς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπολογίζεται μεταξύ 25 και 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η startup εταιρεία δημιουργεί εργαλεία ανάλυσης και οπτικοποίησης δεδομένων θέσης, δηλαδή αντικείμενο που η Apple θα μπορούσε να ενσωματώσει στα προϊόντα χαρτογράφησης που προσφέρει και η ίδια.

Η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Mapsense βασίζεται στο cloudκαι μπορεί να προσφέρει επικάλυψη τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων σε διάφορα πρότυπα χάρτη, ώστε οι χρήστες να μπορούν να αντλούν γρήγορα επιμέρους στοιχεία από τα συγκεκριμένα δεδομένα.

Mapsense

Αρχικά, η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από χρηματοοικονομικά ιδρύματα, διαφημιστικές εταιρείες, κυβερνητικές υπηρεσίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό που πρακτικά προσφέρει είναι η δημιουργία γεωγραφικών μοντέλων χαρτών στα οποία περιλαμβάνονται μεγάλες ποσότητες δεδομένων.

Το Venture Beat αναφέρει ως παράδειγμα χρήσης της συγκεκριμένης τεχνολογίας την εισαγωγή δεδομένων από εκατομμύρια εγκληματικές ενέργειες κάθε είδους, την επικάλυψή τους στις επιμέρους αμερικανικές πόλεις και στη συνέχεια τη δυνατότητα προβολής των εγκληματικών ενεργειών με την πάροδο του χρόνου.

Η Mapsense δεν είναι η πρώτη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των location-services την οποία εξαγοράζει η Apple. Είχε προηγηθεί το 2013 HopStop (εργαλεία χαρτογράφησης) και η Coherent Navigation (GPS) που εξαγοράσθηκε μόλις τον περασμένο Μάιο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons