Η Apple εξαγόρασε τη startup BookLamp

by George Polyzos • On 12-08-2014 • AT 9:05 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

3d_apple_logo

 

Η Apple επιβεβαίωσε την εξαγορά της startup εταιρείας BookLamp, η οποία μεταξύ άλλων ανέπτυξε μία τεχνολογία προτάσεων βιβλίων, γνωστή ως «Book Genome Project».

Η είδηση της εξαγοράς αποκαλύφθηκε μετά από δημοσίευμα του TechCrunch. Σύμφωνα με αυτό, η εξαγορά πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, εντός του 2014, όταν η BookLamp είχε ανακοινώσει την αναστολή των δραστηριοτήτων της με σκοπό να «εξελίξει την αποστολή της».

Κύριο προϊόν της startup εταιρείας είναι το Book Genome Project, το οποίο αναλύει δεδομένα σχετικά με διάφορα θέματα που πραγματεύονται βιβλία με απώτερο στόχο να μπορεί να προτείνει σχετικούς τίτλους. Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα βρει εφαρμογή στο iBooks της Apple, ώστε αυτό να αποκτήσει ακριβέστερες προτάσεις, καλύτερες δυνατότητες έρευνας τίτλων και κατηγοριοποίησης.

Σύμφωνα με το TechCrunch η εξαγορά πραγματοποιήθηκε με στόχο να μπορέσει η Apple να αποκτήσει «όπλα» απέναντι στην Amazon, ώστε να μπορέσει να την ανταγωνιστεί. Στην εξαγορά περιλαμβάνονται τόσο οι υπάλληλοι της BookLamp όσο και οι τεχνολογίες που αυτή έχει αναπτύξει. Το κόστος της εξαγοράς τοποθετείται μεταξύ 10 και 15 εκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η BookLamp φέρεται να είχε επαφές για συμφωνία εξαγοράς και με την Amazon, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζεται πόσο βαθιά είχαν προχωρήσει αυτές οι συζητήσεις. Ωστόσο, η Amazon τελικά προχώρησε από την πλευρά της στην εξαγορά της Good Reads, ανταγωνίστριας της BookLamp.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons