Η Apple αντικρούει τις κατηγορίες για «εύκαμπτα» iPhone 6 Plus

by George Polyzos • On 26-09-2014 • AT 12:00 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

iPhone-6-iPhone-6-Plus-Photos

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από την ανθεκτικότητά του iPhone 6 Plus, το οποίο αποδείχθηκε περισσότερο ευλύγιστο απ’ ότι θα έπρεπε, η Apple περνά στην αντεπίθεση και αντικρούει τις κατηγορίες.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία υποστηρίζει ότι φαινόμενα σαν αυτά που έκαναν την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες είναι σπάνια και ότι δεν συμβαίνουν κατά την καθημερινή χρήση της συσκευής.

Μάλιστα, σε δήλωση προς τη Wall Street Journal υποστηρίχθηκε ότι μόλις εννέα καταναλωτές έχουν αναφέρει ότι το iPhone 6 Plus που αγόρασαν έχει λυγίσει μετά από μη ηθελημένη άσκηση πίεσης.

Αν και η Apple δεν έχει δώσει επίσημα στατιστικά στοιχεία, η ιστοσελίδα GigaOM υπολόγισε ότι από τα 10 εκατομμύρια νέα iPhone που πουλήθηκαν το πρώτο τριήμερο κυκλοφορίας τους, τα 1,1 εκατομμύρια ήταν της έκδοσης iPhone 6 Plus. Με δεδομένες τις εννέα αναφορές που έχει δεχθεί η Apple, εξάγεται το συμπέρασμα ότι το ποσοστό των προβληματικών συσκευών είναι μόλις 0,0008%.

Στελέχη της Apple θεωρούν ότι το πρόβλημα υπάρχει, αλλά είναι ήσσονος σημασίας και ότι η δημοσιότητα γύρω από αυτό γιγαντώθηκε όταν τα μέλη του καναλιού του YouTube, Unbox Therapy, πραγματοποίησαν τη σχετική δοκιμή και δημοσιοποίησαν ηθελημένα την κατασκευαστική «αδυναμία» της συσκευής.

Παράλληλα, το γεγονός πως οτιδήποτε σχετίζεται με την Apple γίνεται αυτομάτως πρώτη είδηση σε κάθε είδους μέσο ενημέρωσης, σε όλο τον πλανήτη, δεν βοήθησε την κατάσταση για την εταιρεία του Cupertino. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν αν και ελάχιστα iPhone 6 Plus είχαν πραγματικό πρόβλημα, εντούτοις όλος ο κόσμος να μάθει ότι «τα νέα iPhone λυγίζουν». Με λίγα λόγια, η Apple θεωρεί ότι το πρόβλημα αποτελεί μία «εικονική πραγματικότητα».

Φυσικά η εταιρεία προχωράει σε αντικατάσταση των ελαττωματικών Plus, ενώ δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους και «θήκες ενίσχυσης» όπως είχε συμβεί και με την περίπτωση του προβλήματος κεραίας του iPhone 4.

Παράλληλα, σε μία ακόμη ενέργεια αντιστροφής του κλίματος η Apple προσκάλεσε επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης στις εγκαταστάσεις δοκιμής συσκευών της εταιρείας. Σύμφωνα με το Verge, η εταιρεία έχει δοκιμάσει την ανθεκτικότητα 15.000 iPhone 6 και iPhone 6 Plus, προσομοιώνοντας την περίπτωση ένας χρήστης να κάτσει επάνω σε μία συσκευή ή να την έχει στην τσέπη του ενώ κάθεται.

Επίσης, τονίστηκε ότι αντίστοιχες εγκαταστάσεις δοκιμών υπάρχουν και στην Κίνα, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα αφού εκεί βρίσκονται οι γραμμές παραγωγής των συσκευών.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Α ρε αχαριστα πλασματα, οθονη απο ζαφειρι σας βαλαμε για να κοκορευεστε, και σας πειραξε οτι λυγιζει λιγουλακι ?? !!! Και λυγισμενο ομως μια χαρα ειναι, τι φωνάζετε ?
    Ελεος…
    http://tinyurl.com/mtxzs6j

  2. Πεινασμένε Βασίλη ευτυχώς που σε πληρώνει Η Samsung για να της κάνεις διαφήμιση με το link που παραθέτεις αλλιώς θα είχες πεθάνει απο την πείνα. …

Top

Show Buttons
Hide Buttons