Η Apple ανακοινώνει τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus

by George Polyzos • On 10-09-2015 • AT 10:31 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

iphone-6s-01

Η Apple παρουσίασε τα νέα της iPhone 6s και iPhone 6s Plus στα οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει ενσωματωθεί η τεχνολογία 3D Touch την οποία για πρώτη φορά συναντήσαμε στο Apple Watch.

Επιπρόσθετα, τα νέα smartphones της Apple ενσωματώνουν οθόνες Retina HD (στις 4,7 και 5,5 ίντσες) κατασκευασμένες από ισχυρότερο γυαλί και αλουμίνιο 7000 series, το ίδιο που χρησιμοποιείται στην αεροδιαστημική βιομηχανία. Στα νέα στοιχεία εντάσσεται η διάθεση και ενός νέου χρωματισμού, της έκδοσης rose gold.

Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκεται ο 64bit επεξεργαστής A9, ο οποίος σύμφωνα με την Apple προσφέρει 70% ταχύτερη CPU και 90% ταχύτερη απόδοση των γραφικών σε σχέση με τον προγενέστερο A8, σε συνδυασμό με καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας.

Παράλληλα, ενσωματωμένος στον A9 βρίσκεται ο συνεπεξεργαστής κίνησης M9, ο οποίος επιτρέπει σε περισσότερες λειτουργίες να τρέχουν συγχρόνως καταναλώνοντας όμως λιγότερη ενέργεια.

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus υποστηρίζουν ταχύτερο Wi-Fiκαι LTE Advanced, ενώ υποστηρίζουν έως και 23 συχνότητες LTE, τις περισσότερες σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο smartphone.

iPhone-6S-02

Σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος οι νέες συσκευές χρησιμοποιούν το iOS 9 (κυκλοφορεί επίσημα στις 16 Σεπτεμβρίου), το οποίο περιλαμβάνει τη Siri με βελτιωμένα χαρακτηριστικά και περισσότερες δυνατότητες αναζήτησης, επανασχεδιασμένη την εφαρμογή Notes και νέα εφαρμογή News.

Από τα σημαντικότερα νέα στοιχεία των iPhone 6s και iPhone 6s Plus είναι η τεχνολογία 3D Touch η οποία φέρνει νέους τρόπους πλοήγησης και εμπειρίας χρήσης. Πρόκειται για την τεχνολογία που επιτρέπει στην οθόνη να αναγνωρίζει το επίπεδο πίεσης που ασκεί ο χρήστης, ώστε με πατήματα διαφορετικής πίεσης να ενεργοποιούνται διαφορετικές λειτουργίες.

Μέσω της λειτουργίας «Peek and Pop» ο χρήστης μπορεί να «βουτήξει» σε οποιοδήποτε περιεχόμενο της συσκευής και στη συνέχεια να αποχωρήσει χωρίς να χάσει τη θέση του. Επιπλέον, με τη λειτουργία «Quick Actions» η τεχνολογία 3D Touch επιτρέπει τη δημιουργία shortcuts των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων ενεργειών.

Σε επίπεδο φωτογραφικών ικανοτήτων, οι νέες συσκευές διαθέτουν κύριο αισθητήρα 12 Megapixel με επεξεργαστή εικόνας σχεδιασμένο από την Apple, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει πιο ρεαλιστικά χρώματα και περισσότερη λεπτομέρεια στις φωτογραφίες.

Στο εμπρόσθιο μέρος των συσκευών βρίσκεται η Face Time HD κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 5 Megapixelκαι το Retina Flash, δηλαδή πρακτικά τη λειτουργία μετατροπής της οθόνης σε φλας.

Επιπλέον, έχει εισαχθεί η λειτουργία Live Photos η οποία επιτρέπει τη σύλληψη εικόνων λίγο πριν και λίγο μετά την πραγματοποίηση της λήψης. Ακόμη, έχει βελτιωθεί η ποιότητα λήψης βίντεο με την υποστήριξη για 4K, ενώ ειδικά το iPhone 6s Plus διαθέτει δυνατότητα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας για την λήψη βίντεο καλύτερης ποιότητας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus θα διατίθενται σε χωρητικότητες που θα ξεκινούν από τα 16GB, ενώ οι τιμές τους θα είναι ανάλογες των προκατόχων τους iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Η διάθεση των συσκευών θα ξεκινήσεις στις 25 Σεπτεμβρίου (όχι όμως και στην Ελλάδα), ενώ οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν από τις 12 Σεπτεμβρίου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top