Η Apple αφαιρεί τις υπηρεσίες VPN από το κινέζικο App Store

by Nikos Kaimakamis • On 31-07-2017 • AT 11:24 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

H Apple ανακοίνωσε ότι παύει τις υπηρεσίες VPN από την κινεζική εκδοχή του App Store της, εν μέσω κατηγοριών ότι ακολουθεί τα όσα επιτάσσουν οι Αρχές. 

Η χρήση των virtual private networks, ή αλλιώς VPN, είναι διαδεδομένη στην Κίνα, όπου το Διαδίκτυο εκεί έχει το επονομαζόμενο Great Firewall, το οποίο και αποτρέπει την πρόσβαση σε ποικίλα sites του εξωτερικού.

Η Apple κατηγορείται από κινέζικους παρόχους υπηρεσιών VPN ότι υποκύπτει στην πίεση που ασκούν οι κινεζικές αρχές αναφορικά με τη λειτουργία των VPN, καθώς από τον περασμένο Ιανουάριο, το Πεκίνο είχε προχωρήσει σε θέσπιση νόμου που απαγόρευε τα VPN που δεν έχουν την έγκριση του καθεστώτος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Apple προέβη σε επίσημη ανακοίνωση που τονίζει ότι θα αφαιρέσει από το Κινεζικό App Store τις εφαρμογές εκείνες που δεν είναι σύμφωνες με το γράμμα του νόμου αυτού. Το TechCrunch αναφέρει μερικά ονόματα υπηρεσιών VPN που είδαν τις εφαρμογές τους να αφαιρούνται από την Apple στην Κίνα, όπως είναι οι Star VPN και η ExpressVPN.

Ουσιαστικά, με την κίνηση αυτή η Apple συμμορφώνεται με τις επιταγές της κινεζικής κυβέρνησης που θέλει το διαδικτυακό κοινό να έχει πρόσβαση μόνο σε όσα sites και online υπηρεσίες εγκρίνει εκείνη.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons