Η ανθεκτική στις κακουχίες κάμερα της Leica

by Nikos Kaimakamis • On 21-01-2016 • AT 2:15 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

leica-x-u-sand-1

H Leica παρουσιάζει το μοντέλο X-U, το οποίο μπορεί να συνοδεύει τον κάτοχό της σε διάφορες περιπέτειες στη φύση. 

H Leica X-U έχει ιδιαίτερα ανθεκτικό σώμα που μπορεί να αντέχει πτώσεις από ύψος 1,22 μέτρων, ενώ μπορεί παράλληλα να βουτά σε νερό μέχρι και βάθους 15 μέτρων για χρονικό διάστημα 60 λεπτών, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα ως υποβρύχια φωτογραφική μηχανή.

Υπάρχει ειδική μέριμνα για αυτό, καθώς ο φακός της προσφέρει προστασία από το νερό, ενώ το πλήκτρο λήψης είναι και αυτό ειδικά κατασκευασμένο για υποβρύχια χρήση. Με την ίδια λογική, η Leica X-U είναι ανθεκτική και στη σκόνη, αλλά και τις εξαιρετικά υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος.

leica-x-u-2-1

Στον τομέα του τεχνολογικού εξοπλισμού της, έχει αισθητήρα APS-C, τεχνολογίας CMOS, στα 16,5 Megapixel, με φακό 23 χιλιοστών και f/1.7 fixed. Στο πίσω μέρος, υπάρχει μία οθόνη τεχνολογίας LCD και διαγωνίου 3 ιντσών. To ISO της Leica X-U φτάνει στο 12.500.

Η κάμερα μπορεί να λειτουργήσει με αξιώσεις και ως βιντεοκάμερα, παρόλο που δεν είναι ικανή να τραβά βίντεο ποιότητας 4Κ. Από την άλλη μεριά προσφέρει καταγραφή βίντεο στα 720p και τα 1080p στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο.

Όπως συμβαίνει και με τα άλλα premium προϊόντα της Leica, έτσι και στην περίπτωση της X-U η τιμή δεν κινείται σε προσιτά επίπεδα, με το ενδεικτικό κόστος για να την αποκτήσει κανείς στις ΗΠΑ να διαμορφώνεται στα 2950 δολάρια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons