Η AMD παρουσιάζει τη νέα σειρά επεξεργαστών Ryzen 7

by Nikos Kaimakamis • On 23-02-2017 • AT 2:11 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Οι επεξεργαστές AMD Ryzen 7 αναμένεται να φέρουν πολλούς… πονοκεφάλους στην Intel, καθώς ο ανταγωνισμός θα είναι ισχυρός. 

Η AMD παρουσίασε τρία νέα μοντέλα επεξεργαστών που ανήκουν στην οικογένεια Ryzen 7. To πρώτο είναι το μοντέλο Ryzen 7 1700, με βασική συχνότητα λειτουργίας τα 3.0 GHz, ακολουθεί το Ryzen 7 1700X, στα 3.4 GHz, ενώ το πιο εξελιγμένο μοντέλο είναι το Ryzen 7 1800X, στα 3.6 GHz που φτάνει με boost τα 4.0 GHz. Οι τιμές ξεκινούν στις ΗΠΑ από τα 329 δολάρια και φτάνουν μέχρι τα 499 δολάρια για το πιο ισχυρό μοντέλο.

Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με τις προτάσεις της Intel που ξεκινούν στις ΗΠΑ από τα 1089 δολάρια για ένα μοντέλο Intel Core i7 6900K. H AMD ισχυρίζεται ότι οι επεξεργαστές της έχουν καλύτερη απόδοση από εκείνους της Intel σε πολλές δοκιμές, ενώ αναμένεται να ρίξουν κατά πολύ το κόστος για τη δημιουργία ενός πολύ ισχυρού desktop συστήματος. Σε δοκιμές που έγιναν μέσω του Cinebench, πάντως, η AMD πιστοποιεί ότι τα δικά της chipsets έχουν καλύτερη απόδοση σε όλους τους τομείς έναντι των επεξεργαστών Intel Core i7.

Οι νέοι επεξεργαστές αναμένεται να ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία αρχής γενομένης από τις 2 Μαρτίου 2017, ενώ εκτιμάται ότι θα βρουν τη θέση τους σε πολλές διαφορετικές υλοποιήσεις desktops και ισχυρών laptops.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons