Η Amazon υπό έρευνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

by George Polyzos • On 08-10-2014 • AT 1:09 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

amazon

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα για την υπόθεση που αφορά παράνομες κρατικές επιδοτήσεις από το Λουξεμβούργο προς την Amazon.

Σύμφωνα με τους Financial Times η υπόθεση αφορά τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της εταιρείας για σχεδόν δέκα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση σχετίζεται με τους ευνοϊκούς όρους φορολόγησης προς την Amazon, με απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου το 2003.

Η Επιτροπή υποστηρίζει ότι το Λουξεμβούργο επέτρεψε στην Amazon να κατανείμει τα κέρδη της με παράτυπο τρόπο, εντός της εταιρικής της δομής. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία κατάφερνε να μειώνει τεχνητά τις φορολογικές της υποχρεώσεις, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα των Financial Times.

Εάν όλα τα παραπάνω αποδειχθούν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να ζητήσει από την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου να «ανακτήσει» τα ποσά τα οποία σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία θεωρούνται «παράνομη κρατική επιδότηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση ελέγχου εταιρείας τεχνολογίας για θέματα φοροαποφυγής και παράνομων κρατικών επιδοτήσεων, μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων μόλις ημερών.

Δέκα ημέρες πριν υπήρξε αναφορά ανάλογου ελέγχου και πιθανού προστίμου στην Apple, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης από την Ιρλανδία για περισσότερα από 20 χρόνια.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons