Η Amazon αποσύρει τα Blu smartphones από τις λίστες της

by Nikos Kaimakamis • On 03-08-2017 • AT 9:55 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Τα προσιτά Android smartphones της Blu θεωρούνται ευάλωτα σε απειλές και για αυτό το λόγο η Amazon σταματά τη διάθεσή τους. 

Η Amazon εκτιμά ότι υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας στα Blu smartphones και αποφάσισε να τα αποσύρει από το online κατάστημά της μέχρι να προβεί η εταιρεία στις απαραίτητες διορθώσεις, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει τόσο το CNET όσο και το Engadget. Η εταιρεία ασφαλείας Kryptowire αποκάλυψε ότι τα smartphones της Blu στέλνουν εν κρυπτώ στοιχεία από τη δραστηριότητα του κατόχου τους στην Κίνα και κάτι τέτοιο θεωρήθηκε αρκούντως επικίνδυνο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα Blu smartphones κατηγορούνται για ελλείψεις στον τομέα της ασφάλειας, καθώς τον Νοέμβριο η κατασκευάστρια εταιρεία είχε παραδεχτεί ότι περίπου 120.000 από τα smartphones της αντιμετώπισαν πρόβλημα από λογισμικό που συνέλεγε στοιχεία από την προσωπική δραστηριότητα του κατόχου τους.

Αναφορικά με τις νεώτερες πληροφορίες, η Blu αρνείται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, τονίζοντας ότι όποιες πληροφορίες συλλέγονται από τα smartphones της αφορούν στη διαδικασία του Over The Air Update του λογισμικού της κάθε συσκευής.

Η Blu ήταν ένας από τους πρώτους συνεργάτες της Amazon στο πρόγραμμα Prime Exclusive Phones, ενώ τα smartphones της ήταν ανάμεσα στα πρώτα που εμφανίζονταν στη λίστα με τα πιο ευπώλητα ξεκλείδωτα κινητά, μέχρι την ημέρα που η Amazon τα αφαίρεσε από τα ηλεκτρονικά της ράφια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons