Η Adidas βάζει σε μαζική παραγωγή ένα 3D printed παπούτσι

by Nikos Kaimakamis • On 10-04-2017 • AT 1:10 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Η Adidas παρουσίασε το Futurecraft 4D, το οποίο είναι ένα παπούτσι που έχει παραχθεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή. 

Οι βλέψεις της Adidas για το νέο της παπούτσι είναι υψηλές, καθώς η εταιρεία φιλοδοξεί να το βάλει σε μαζική παραγωγή, υπολογίζοντας να πουλήσει 5.000 κομμάτια μέσα στο επόμενο φθινόπωρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα καταφέρει να πουλήσει έως και 100.000 κομμάτια μέχρι το τέλος του 2018. Οι φιλοδοξίες της είναι μεγάλες, αλλά δεν αποκλείεται να αποδειχθούν αληθινές. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η τιμή με την οποία θα διαθέσει το 3D printed παπούτσι της στην αγορά η Adidas, αλλά οι πρώτες πληροφορίες στο Διαδίκτυο μιλούν για τιμή γύρω στα 330 ευρώ.

Η Adidas, σύμφωνα με το TechCrunch, συνεργάζεται με την εταιρεία Carbon στις ΗΠΑ, η οποία ειδικεύεται στις εφαρμογές τρισδιάστατης εκτύπωσης, προκειμένου να μπορέσει να δημιουργήσει το νέο της μοντέλο. Η μέθοδος τρισδιάστατης εκτύπωσης που εφαρμόζει η Carbon είναι διαφορετική από εκείνη που ακολουθούν άλλες εταιρείες, καθώς εδώ η εκτύπωση γίνεται από τη βάση προς την κορυφή. Το υλικό που χρησιμοποιείται επιτρέπει τη δημιουργία ενός πολύ πιο μαλακού τελικού προϊόντος, στοιχείο που θα εκτιμήσουν όσοι φορέσουν το νέο αθλητικό παπούτσι της Adidas.

H διαδικασία της Carbon για τη δημιουργία του Adidas Futurecraft 4D έχει, επίσης, το πλεονέκτημα της ταχύτητας εκτύπωσης, λόγω της μεθόδου Digital Light Synthesis, όπως ονομάζεται.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons