Γυαλιά ενισχυμένης πραγματικότητας από τη Microsoft Research

by Nikos Kaimakamis • On 22-05-2017 • AT 12:20 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

H Microsoft Research παρουσίασε ένα πρωτότυπο ζευγάρι γυαλιών που μπορούν να προβάλλουν ολογράμματα σε όποιον τα φορά. 

Το πρωτότυπο της Microsoft Research φιλοδοξεί να δώσει ώθηση στην πρόοδο στον τομέα των συσκευών Augmented Reality που θα μπορεί κανείς να φορά πάνω του. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των γυαλιών της Microsoft Research είναι ότι επιτρέπουν την προβολή ολογραμμάτων από οθόνες που είναι σχεδόν επίπεδες και έρχονται κοντά στο μάτι. Η οπτική γωνία των γυαλιών της Microsoft Research πλησιάζει τις 80 μοίρες, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν τη διόρθωση της όρασης σε άτομα που έχουν αστιγματισμό.

Τα virtual αντικείμενα θα μπορούν να προβάλλονται μέσα από τα γυαλιά ενισχυμένης πραγματικότητας, χωρίς την παρεμβολή ειδικών διορθωτικών φακών, σύμφωνα με το Mashable. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι -όπως αναφέρει το Engadget- τα γυαλιά της Microsoft Research προσφέρουν τη δυνατότητα της προβολής πραγματικά ολογραφικών εικόνων, με τρισδιάστατες εικόνες που διαφέρουν από αυτές που προβάλλει το Microsoft HoloLens. Η παρουσίαση των γυαλιών αυτών από τη Microsoft Research, σε μικρό όγκο που να μοιάζουν με κανονικά γυαλιά δείχνει την εξέλιξη που έχει συντελεστεί στον τομέα της οπτικής τεχνολογίας.

Η Microsoft, παρόλα αυτά, τονίζει ότι η παρουσίαση των γυαλιών αυτών από την Microsoft Research δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα σχετικό προϊόν στην αγορά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons