Γυαλιά εικονικής πραγματικότητας από τη Sony

by Nikos Kaimakamis • On 26-09-2014 • AT 10:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

inception glass

Όλα δείχνουν ότι στη Sony παρακολουθούν αρκετό κινηματογράφο και αποφάσισαν να κάνουν πράξη τα όσα έβλεπαν οι πρωταγωνιστές στην ταινία Inception του 2010. 

Έτσι, ο ερευνητής του Science Lab της Sony, Yuichiro Takeuchi αποφάσισε να δημιουργήσει μία συσκευή που να μπορεί να αλλάζει την εικόνα που έχουμε για τον φυσικό χώρο που μας περιβάλλει. Η αρχική υλοποίηση της σχετικής τεχνολογίας παρουσιάστηκε σε ένα tablet, αλλά αργότερα ο σκοπός είναι να μπει σε μία διάταξη γυαλιών.

Μνημεία της πόλης μπορούσαν να εμφανιστούν να καμπυλώνονται και κτίρια να μοιάζουν να χορεύουν μπροστά στα έκπληκτα μάτια του χρήστη της τεχνολογίας της Sony.

Ακόμα και το όνομα που έχει επιλέξει είναι το Inception Glasses για να υπάρχει ευθεία σύνδεση με την ταινία που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της τεχνολογίας. Πέρα, όμως, από το στοιχείο του εντυπωσιασμού, η τεχνολογία αυτή μπορεί να έχει και πρακτική χρησιμότητα, μιας και θα μπορούσε να διευκολύνει τους χρήστες που τα φορούν να να βλέπουν τι υπάρχει πίσω από τα κτίρια σε μία περιοχή που είναι χτισμένη παντού.

Ευκολότερη μπορεί να γίνει με μία τέτοια διάταξη και η πλοήγηση σε διάφορα σημεία όπου τα φυσικά εμπόδια είναι πολλά, ακόμα και η χρήση σε περιπτώσεις καταστροφών όπως μετά από έναν σεισμό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons