Γυαλιά augmented reality από το Facebook

by Nikos Kaimakamis • On 13-04-2016 • AT 2:36 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

facebook-vr-social-ar

To Facebook παρουσίασε το όραμα του για την κοινωνική δικτύωση του μέλλοντος που περνά μέσα από ειδικά γυαλιά ενισχυμένης πραγματικότητας. 

Σύμφωνα με το όραμα του Facebook, όπως αυτό παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του F8 Conference, τα μέλη του πλέον δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου του πλανήτη θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τις επαφές τους σε ένα virtual περιβάλλον με τη βοήθεια κράνους εικονικής πραγματικότητας ή ειδικών γυαλιών ενισχυμένης πραγματικότητας.

Τα γυαλιά που παρουσίασε ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, στο πλαίσιο του F8 Conference, παρόλο που βρίσκονται ακόμα σε στάδιο δοκιμών, θα μπορούν να παρουσιάσουν ψηφιακή πληροφορία στον φυσικό κόσμο, βοηθώντας την αλληλεπίδραση των κατόχων τους σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook. Τόσο το πεδίο της εικονικής όσο και εκείνο της ενισχυμένης πραγματικότητας έχουν κεντρικό ρόλο στη στρατηγική του Facebook για τα επόμενα 10 έτη.

Το Facebook δεν έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες για το πώς ακριβώς θα γίνεται η κοινωνική δικτύωση με τη χρήση ανάλογων συσκευών, ούτε σημείωσε ποιες συσκευές θα είναι συμβατές με την μελλοντική μορφή του Facebook, αλλά ξεκαθάρισε ότι η κοινωνική δικτύωση του αύριο θα είναι άμεσα συνυφασμένη με virtual πεδία και χώρους στους οποίους το augmented reality θα είναι πανταχού παρών. Ένας νέος, θαυμαστός καινούριος κόσμος φαίνεται να ανατέλλει…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons