Ρεκόρ Guinness στην Πτήση Σαΐτας, Τεχνολογία από Χαρτί

by Stefanos Kofopoulos • On 03-01-2013 • AT 9:20 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Ρεκόρ Guinness στην Πτήση Σαΐτας, Τεχνολογία από Χαρτί

Η τεχνολογία ξεφεύγει από τα παραδοσιακά gadgets και ηλεκτρονικά και γίνεται σαΐτα. Οι παιδικές αναμνήσεις ξαναζωντανεύουν και κάπως έτσι δημιουργείται ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα πτήσης σαΐτας το οποίο συμμετέχουν αποκλειστικά ενήλικοι.

Ρεκορ Guinness, η σαιτα πεταξε οσο μιαμιση φορα το μηκος πισινας ολυμπιακων διαστασεων

Όσο και αν φαίνεται απίστευτο δεν είναι. Το πρωτάθλημα σαΐτας έχει και παγκόσμιο πρωταθλητή με ρεκόρ Guinness για την μεγαλύτερη σε μήκος πτήση σαΐτας. Αυτή την στιγμή τον τίτλο κατέχουν οι κύριοι Joe Ayoob και John Collins. Ο ένας σχεδίασε την σαΐτα και ο άλλος την πέταξε. Το αποτέλεσμα της τεχνολογικής υπεροχής στον σχεδιασμό και στα υλικά της σαΐτας είναι πτήση 69 μέτρα και 14 εκατοστά.

Χωρις μπαταριες, χωρις ηλεκτροκινητηρες, μονο χαρτινο αεροπλανακι

Αν σκεφτείτε ότι η πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων έχει μήκος 50 μέτρα, η σαΐτα των Joe Ayoob και John Collins κάλυψε σχεδόν μιάμιση φορά το μήκος της πισίνας με την βοήθεια απλά του αέρα. Χωρίς κινητήρες, χωρίς αέριο και τηλεχειριστήριο. Μόνο χαρτί και αεροδυναμικός σχεδιασμός για το καλύτερο χάρτινο αεροπλανάκι του κόσμου.

Εκτός από την επιτυχία και το ρεκόρ Guinness στην πτήση σαΐτας, οι ίδιοι κύριοι πουλάνε τον εαυτό τους για εμφανίσεις και επιδείξεις για το πέταγμα σαΐτας μαζί με βιβλία και οδηγίες για τον σχεδιασμό και κατασκευή της καλύτερης σαΐτας.

Όσοι έχουν διάθεση και μεράκι, μπορούν να κατεβάσουν και το επίσημο iPhone app για την κατασκευή σαϊτας (The Paper Plane Guy’s Construction Kit). Τελικά το χάρτινο αεροπλανάκι ποτέ δεν είναι πιο high tech.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ καλό, αλλά όχι με την βοήθεια “απλά” του άερα. Υπήρξε και η τεράστια ώθηση από τον τύπο που την πέταξε. Το “με την βοήθεια απλά του άερα” θα ίσχυε αν ο τύπος ανέβαινε κάπου ψηλά και απλά άφηνε την σαϊτα να πέσει πετώντας χωρίς να δώσει ώθηση.

Top

Show Buttons
Hide Buttons