Οδηγός εξοπλισμού γραφείου για admin

by Stefanos Kofopoulos • On 23-11-2006 • AT 10:07 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

mousepad

Υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορεί να έχει ένας admin (a la ελληνικά ο όρος) και ο άνθρωπος που υποστηρίζει ένα γραφείο για να ικανοποιεί απόλυτα τους χρήστες. Για κάποιο περίεργο λόγο, δεν έχω συναντήσει παρά ελάχιστα γραφεία εξοπλισμένα με αποθέματα των παρακάτω υλικών:

 • Πληκτρολόγια με ενσωματωμένο USB hub
 • Ποντίκια Microsoft και mousepads
 • USB sticks με χωρητικότητα > 1GB
 • Εξωτερικές θήκες με σύνδεση USB για σκληρό δίσκο 2.5″ και 3.5″
 • Τόνερ και ανταλλακτικά μελάνια (cartridges) για εκτυπωτές, fax
 • Μερικά καλώδια ethernet σε διαφορετικά μήκη, CDs, DVDs
 • Εργαλειοθήκη κλειδωμένη σε συρτάρι

Παρά το μικρό κόστος αν όλα τα παραπάνω βρίσκονται διαθέσιμα σε ένα γραφείο, η υποστήριξη σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης γίνεται παιχνιδάκι. Ένα χαλασμένο ποντίκι ή πληκτρολόγιο δεν προκαλεί γκρίνια ωρών ενώ το USB hub είναι πάντα εκεί στην περίπτωση του χρήστη με τα πολλά και περίεργα gadgets.

Για γρήγορες μεταφορές μεγάλων και σημαντικών αρχείων (mailbox) τα USB sticks είναι must ενώ οι θήκες που μετατρέπουν τους δίσκους laptop και desktop σε εξωτερικούς δίσκους με σύνδεση USB αποτελούν τρομερό βοήθημα για έλεγχο του δίσκου με το antivirus ή κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης χαμένων αρχείων.

Τόνερ και ανταλλακτικά μελάνια είναι απολύτως απαραίτητα για την αποφυγή κρίνιας από την γραμματέα και τους μάνατζερ που θέλουν να κάνουν την σημαντικότερη εκτύπωση στο σύμπαν την στιγμή που ο εκτυπωτής έχει στεγνώσει.

Τα καλώδια ethernet σε διαφορετικά μήκη δίνουν μόνιμες και πρόχειρες λύσεις για απομακρυσμένη σύνδεση όταν δεν υπάρχει WiFi ή τις στιγμές που το meeting room γεμίζει ξαφνικά από κόσμο που καταφθάνει από το πουθενά. CD και DVD είναι χρήσιμα για σουβέρ και αντιγραφές mp3.

Η εργαλειοθήκη με ποικιλία κατσαβιδιών, πένσα, κόφτη, πρέσα, φακό, μικρό καθρέφτη, εργαλείο για δημιουργεία καλωδίων και μονωτική ταινία πρέπει να βρίσκεται πάντα κλειδωμένη σε ένα συρτάρι και να μην δανείζεται ποτέ, διαφορετικά το μοναδικό σταυροκατσάβιδο που ταιριάζει στο κουτί του server που μόλις έπεσε θα κόβει βόλτες χαρούμενο μεταξύ σκουριάς και κήπου σε κάποιο εξοχικό.

Update Πρόσθεσα φακό και καθρέφτη. Thanks adamo.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Η ιδανική εργαλειοθήκη πρέπει να περιέχει επίσης:
  1. Φακό
  2. Το εργαλείο-καθρέφτης που έχουν οι οδοντίατροι. Ποτέ δεν ξέρει κανείς πόσο και που θα σκύψει στο terminal room και στο ψευδοπάτωμα ή ανάμεσα σε καλώδια για να δει τι τρέχει.

  Άρα ο έξτρα φωτισμός και ο καθρέφτης είναι απολύτως απαραίτητα

Top

Show Buttons
Hide Buttons