Γρήγορο Internet στο Καστελόριζο με χρήση πρωτοποριακής τεχνολογίας

by George Polyzos • On 26-02-2017 • AT 10:48 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, το Καστελόριζο, «τρέχει» με υπέρ-υψηλές ταχύτητες Internet σταθερής και κινητής Cosmote, χρησιμοποιώντας την ασύρματη τεχνολογία IP Trunk.

Πιο συγκεκριμένα, με την εφαρμογή της πρωτοποριακής ασύρματης τεχνολογίας IP Trunk για τη διασύνδεση απομακρυσμένων και δύσβατων περιοχών, οι κάτοικοι, οι επιχειρήσεις, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού απολαμβάνουν πλέον ταχύτητες VDSL έως 50 Mbps στη σταθερή και 4G+ στην κινητή.

Η εφαρμογή της καινοτόμου τεχνολογίας IP Trunk από την Cosmote, που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Nokia, «εκτοξεύει» τις ταχύτητες, με τις οποίες συνδέεται ασύρματα το Καστελόριζο με τη Ρόδο, σε σχεδόν 1Gbps. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνοντας τη χωρητικότητα του δικτύου κορμού, ενισχύεται η κάλυψη, η απόδοση και η ταχύτητα των Δικτύων Νέας Γενιάς σταθερής και κινητής Cosmote.

Πλέον θα δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Καστελόριζου να απολαμβάνουν υπηρεσίες όπως Live Video streaming και τηλεοπτικό περιεχόμενο High Definition μέσω Internet. Πολλά είναι τα οφέλη και για τις επιχειρήσεις που μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν τις υψηλές ταχύτητες σταθερού και mobile Internet για την ανάπτυξή τους.

Η ασύρματη διασύνδεση Καστελόριζου-Ρόδου, μήκους 150χλμ., είναι η μεγαλύτερη του είδους της στην Ευρώπη και μία από τις πιο απαιτητικές ασύρματες διασυνδέσεις μεγάλης χωρητικότητας στον κόσμο.

Η τεχνολογία IP Trunk θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή γρήγορου Internet Cosmote και σε άλλες απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές της χώρας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons